Digitalizacija
25.05.2013 13:41

Deli z drugimi:

Share

Twitter odslej s preverjanjem pristnosti v dveh korakih

Družbeno omrežje Twitter je za večjo varnost uporabniških računov pripravilo dvostopenjsko prijavo, kot jo na primer poznata Google in Facebook. Uporabniki sedaj poleg običajnega gesla potrebujejo še številčno kodo, ki jo v obliki kratkega sporočila SMS prejmejo na mobilnik.
Nova dvostopenjska prijava naj bi povrnila zaupanje v družbeno omrežje Twitter.
Nova dvostopenjska prijava naj bi povrnila zaupanje v družbeno omrežje Twitter.

Spletni kriminalci so na začetku leta iz podatkovnih baz družbenega omrežja Twitter izmaknili podatke o več kot 250-tisočih uporabnikih, in sicer njihova uporabniška imena, elektronske poštene naslove, sejne »žetone« in celo dostopna gesla. Ker je Twitter zaradi hekerskega napada izgubil na deset tisoče privržencev, so njegovi inženirji za uporabnike pripravili dvostopenjsko prijavo, kot jo na primer poznata Google in Facebook. Novost bo za vse uporabnike priljubljenega družbenega omrežja na voljo predvidoma do konca poletja.

Dvostopenjska prijava družabnega omrežja Twitter je sila enostavna za uporabo, saj poleg običajnega gesla vključuje še številčno kodo (enkratno geslo), ki jo uporabniki v obliki kratkega sporočila SMS prejmejo na mobilni telefon. Z uporabo dvostopenjske prijave so uporabniški računi bolje zaščiten pred nepooblaščenimi dostopi, saj uporabniško ime in geslo nista več dovolj. Za uspešno prijavo se namreč potrebuje še številko mobilnika, ki je bila registrirana za prejem enkratnega gesla v obliki klasičnega kratkega sporočila SMS.

Priljubljeno družbeno omrežje Twitter bo novo varnostno funkcijo kmalu dopolnilo še z namensko mobilno aplikacijo, ki bo uporabnikom vsako minuto generirala novo kodo za dostop. Namenska aplikacija naj bi bila nared predvidoma konec leta ter naj bi bila sprva na voljo le za mobilne naprave Android in iOS.


Prijavi napako v članku