Računalništvo, telefonija
20.05.2016 14:47

Deli z drugimi:

Share

Tudi neravne površine so lahko solarni paneli

Ste vedeli, da lahko katerokoli površino spremenimo v solarni panel z uporabo inovativnega izdelka, ki ga odlikuje fleksibilnost, tankost in lahkost.
Inovativni izdelek iz perovskita, ki omogoča izdelavo fleksibilnih solarnih panelov.
Inovativni izdelek iz perovskita, ki omogoča izdelavo fleksibilnih solarnih panelov.

Načinov, kako bomo optimalno in v največji meri izkoristili naravne vire energije, kot je npr. sonce, bo v prihodnje vse več. Na spodnjem posnetku si oglejte, kako lahko katerokoli površino spremenimo v solarni panel z uporabo inovativnega izdelka, ki ga odlikuje fleksibilnost, tankost in lahkost.

Oglejte si video ..

Trenutno je izdelek še v fazi laboratorijskega razvoja – v podjetju Saule technologies pa so že izdelali prototip. Osnova je material perovskit, ki je cenejši in bolj fleksibilen kot silikon, ki ga že poznamo v naši vsakodnevni uporabi. Načini uporabe so neomejeni – ker lahko izdelajo pol transparentne celice je mogoča montaža neposredno na okenska stekla, mogoča pa je tudi montaža na neravne ali majhne površine, kjer običajno solarni paneli, ki temeljijo na silikonu, niso primerni, npr. na valovite površine ali neposredno na pametni telefon. Še bolj zanimivo pa je, da lahko ta material energijo proizvede tudi pod umetno svetlobo.

Tudi v IDentiksu že ‘izkoriščamo’ sončno energijo v obliko izdelka s solarnimi paneli. Spoznajte naše solarno bambusovo drevo, ki z mini solarnimi paneli izkorišča obnovljivo sončno energijo za polnjenje različnih prenosnih elektronskih naprav – od mobilnih telefonov, do tablic in fotoaparatov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku