Računalništvo, telefonija
17.06.2016 10:09
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi naši možgani »zmrznejo«

Tudi naši možgani »zmrznejo«
Tudi naši možgani »zmrznejo«

Človeški možgani so izjemni. Delujejo vse od trenutka, ko se rodimo in do trenutka, ko stojimo pred ljudmi in moramo izpeljati predstavitev. V tistem trenutku tišine se ločijo dobri od manj dobrih nastopov, jasno predana sporočila od manj jasnih in prav zato se mora vsak naučiti osnov javnega nastopanja.

Predajanje sporočil nam pomaga, da se dotaknemo poslušalcev z našimi idejami. Lahko v zelo formalnih situacijah, ko naprimer razlagamo strankam o učinkovitosti naše strategije, ko redarju razlagamo zakaj ne potrebujemo opozorila saj nismo niti parkirali, ko z jasnim odgovorom presekamo stresni sestanek…

Za dobro podano sprorčilo lahko najdemo recept. Če razložimo v duhu evropskega nogometnega prvenstva, ki ravno poteka: Kdo je najbolši nogometni igralec? Tisti ki zna prehiteti nasprotnike? Tisti ki dobro obvladuje žogo?

Morda to ni dovolj, dober igralec mora tudi dobro streljati, se uskladiti z ostalimi, se znajti v različnih vlogah, klubih, stadionih, tekmah… Kar dela dobrega igralca je obvladovanje vseh teh situaciji. To dela tudi dober govorec. Obvladuje vse situacije, v katerih potrebujemo komunikacijske veščine.

Če želite preizkusiti vaše komunikacijske veščine in se naučiti novih spretnosti, vas vabimo na tečaj »Jasno predstavi, učinkovito komiuniciraj«. Za prijavo sledite tej povezavi. Zapomnite si, da se dober govorec ne rodi, ampak se te veščine priuči.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku