Programska oprema
25.05.2006 13:19

Deli z drugimi:

Share

Tudi CREA na NT konferenci o pomenu računalniške varnosti

Strokovnjaki podjetja CREA so na tradicionalni, 11. Microsoftovi NT konferenci udeležencem predstavili avtomatizirano upravljanje z izgradnjami programske opreme, kar je eden ključnih korakov skupinskega razvojnega procesa. Opozorili so na napade na pametne odjemalce in poudarili pomen računalniške varnosti. Obenem so pojasnili tudi, kaj elektronskim spletnim obrazcem prinaša prihajajoči način razvoja interaktivnih spletnih rešitev Ajax.

“Podjetje CREA se NT konference udeležuje že tradicionalno. Udeležencem letošnjega dogodka in svojim partnerjem smo predstavili novosti na področju rešitev varnega elektronskega poslovanja,” je povedal Roman Puhek, direktor podjetja CREA. “Obenem smo posebno pozornost pri predstavitvah namenili računalniški varnosti, saj je zaradi vedno večjega števila različnih vrst napadov varnost pri elektronskem poslovanju bistvenega pomena,” je poudaril Puhek.

CREA je na predavanju z naslovom “MSBuild: srčni utrip učinkovitega razvoja programske opreme” predstavila problem obvladovanja hkratnega razvoja programskih rešitev za različne stranke ter njihovega učinkovitega vzdrževanja in nadgrajevanja. Poudarili so, da je ponovljivo in avtomatizirano upravljanje z izgradnjami ključnega pomena za razvoj skupinskega razvojnega procesa programske opreme.

Na naslednjem predavanju “Napadi na pametne odjemalce” so strokovnjaki podjetja CREA izpostavili pomen računalniške varnosti. Na praktičnem primeru so prikazali, kako vdreti v aplikacijo, spremeniti njeno izvajanje in zlorabiti njene vire. Udeležencem predavanja so prikazali tudi tehnike, ki jih uporablja vohunska programska oprema. Na predavanju “Elektronski obrazci in asinhroni pristopi: Ajax/Atlas” pa so predstavili elektronske obrazce, ki omogočajo učinkovit zajem podatkov prek spleta, s pravilno izvedenim elektronskim podpisom pa tudi prejem obrazcev v brezpapirni obliki. CREA je prikazala, kaj elektronskim obrazcem prinaša prihajajoči način razvoja interaktivnih spletnih rešitev Ajax/Atlas in kakšne so varnostne težave, ki jih zaradi uporabe elektronskega podpisa zlonamerni napadalec lahko izkoristi.


Prijavi napako v članku