Telefoni
24.10.2018 06:55
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu je prvi Blockchain mobilni telefon

HTC Exodus 1 je prvi pametni mobilni telefon, namenjen varnemu shranjevanju kriptovalut!
HTC Exodus 1 je prvi pametni mobilni telefon, namenjen varnemu shranjevanju kriptovalut!

Prvi “Blockchainpametni mobilni telefon je postal resničnost, zasluge za to pa gre podjetju HTC, ki je pred kratkim predstavilo njegov novi telefon Exodus 1. Novost je primarno namenjena varnemu shranjevanju kriptovalut, pri čemer sta trenutno podprti digitalni denarni valuti Bitcoin in Ethereum. Glavna zamisel pri pripravi pametnega mobilnega telefona HTC Exodus 1 je bila v tem, da se lastnike kriptovalut »postavi« v tako imenovani “TrustZone” del procesorja Snapdragon 845 . Varnostna tehnologija se imenuje HTC Zion, ta del pa je nekoliko ločen od operacijskega sistema, kar pomeni, da v primeru vdora še vedno ostane varen. Predstavljajte si neke vrste sobo za paniko znotraj telefona.

Pametni mobilni telefon HTC Exodus 1 temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo in ga lahko uporabljamo tudi za druge namene kot zgolj za varno shranjevanje navideznih denarnih valut. Novost je namreč opremljena s 15,2-centimetrskim oziroma 6-palčnim zaslonom ločljivosti QHD + in razmerjem stranic 18 proti 9, mobilnim procesorjem Snapdragon 845, šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, vgrajenim pomnilnikom s 128 gigabajti prostora in baterijo zmogljivosti 3.500 miliamper ur. Ker je novost opremljena s certifikatom IP68, pomeni, da je odporna proti vodi in prahu.

Nadvse zanimiv pametni mobilni telefon HTC Exodus 1 je kot nalašč tudi za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc, saj je opremljen z dvema digitalnimi fotoaparatoma ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in 12 milijonov slikovnih točk ter dvema spletnima kamerama ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Novost seveda ni ravno poceni, podjetje HTC jo vrednoti na okoli preračunanih 830 evrov.


Prijavi napako v članku