Računalništvo, telefonija
21.10.2017 06:35
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pnevmatika, ki vsako kolo spremeni v električno

Pnevmatika, ki vsako kolo spremeni v električno
Pnevmatika, ki vsako kolo spremeni v električno

Kolesarjenje je nedvomno odlična športna aktivnost s potencialom za proizvajanje električne energije. Po tem principu deluje že dinamo na kolesu, ki proizvaja električno energijo za delovanje luči. A zagotovo ste že pomislili, kako odlično bi bilo, če bi lahko med kolesarjenjem shranili energijo, ki bi jo lahko nato uporabili za pomoč pri kolesarjenju.

Pri tem vam bo zagotovo prav prišla 66-centimetrska oziroma 26-palčna pnevmatika Smart Electric Front Bicycle Wheel, ki vsako kolo spremeni v električno. Pnevmatika je namreč opremljena z miniaturnim motorjem moči 240 vatov in baterijo zmogljivosti 3.200 miliamper ur, uporablja pa se lahko v dveh načinih – pri polni obremenitvi in zgolj kot pomožni sistem. Pri prvem načinu lahko z njo prevozite od 20 do 25 kilometrov pri najvišji mogoči hitrosti 26 km/h, pri drugem pa bo dovolj energije za 30–50 kilometrov pri hitrosti 30 km/h. Pnevmatika je opremljena celo z vmesnikom microUSB, ki ga lahko uporabljate za polnjenje mobilnih naprav kar med kolesarjenjem.

Pnevmatika Smart Electric Front Bicycle Wheel je namenjena običajnim kolesom, ki jih z njeno pomočjo spremenimo v električna. Zraven pa je na voljo tudi priročna aplikacija, prek katere lahko spremljate vse ključne informacije, vključno s prevoženo razdaljo, napolnjenostjo baterije, trenutnim položajem in podobno. Pnevmatiko je za dobrih 300 evrov sicer že mogoče kupiti na spletni strani TomTop (http://bit.ly/Smart-Electric-Front-Wheel).


Prijavi napako v članku