Prenosni računalniki
15.10.2009 09:13

Deli z drugimi:

Share

Tridimenzionalni Acer Aspire 5738DG

Prenosnik Acer Aspire 5738DG je prvi, ki lahko izrisuje tridimenzionalne slike.
Prenosnik Acer Aspire 5738DG je prvi, ki lahko izrisuje tridimenzionalne slike.

Ker so lastniki osebnih računalnikov tridimenzionalne zaslone zelo dobro sprejeli, ne preseneča, da je podjetje Acer s ponosom najavilo skorajšnjo razpoložljivost svojega prvega 3D prenosnega računalnika. Gre za prenosnik s tržno oznako Aspire 5738DG, ki je opremljen z izjemno kakovostnim tridimenzionalnim zaslonom LCD. Ta se namreč lahko pobaha s kar 120-herčno frekvenco osveževanja. Visoka frekvenca pa zagotavljala izjemno kakovosten prikaz slik, saj zaslon v eni sekundi uspe izrisati kar sto dvajset sličic.

Novi prenosni računalnik je pisan na kožo tudi igričarjem, saj lahko z njim igramo številne računalniške igre v tridimenzionalnem načinu, kot da bi dejansko izstopale nekaj centimetrov iz zaslona (v navezi z namenskimi očali). Za samodejni preklop med 2D in 3D načinom pa skrbi tehnologija TriDef 3D Experience.

Celoto zaključujeta še izjemno priljubljena Intelova platforma Centrino 2 in sistemski pomnilnik skupne kapacitete 4 GB. Prvi 3D prenosni računalnik Acer Aspire 5738DG bo na voljo kmalu, za vstopno različico pa bo potrebno onkraj luže odšteti slabih 1.500 ameriških dolarjev. Na njem bo po vsej verjetnosti nameščen novi Microsoftov operacijski sistem Windows 7.

Vas zanima več iz te teme?
Acer prenosni računalniki

Prijavi napako v članku