Telefoni
05.04.2019 13:12

Deli z drugimi:

Share

Trenutno najzmogljivejši telefon Android je..

Trenutno najzmogljivejši pametni mobilni telefon Android je Xiaomi Mi 9 Transparent Edition.
Trenutno najzmogljivejši pametni mobilni telefon Android je Xiaomi Mi 9 Transparent Edition.

Ko se odločamo za nakup novega pametnega mobilnega telefona, so strojne specifikacije pogosto tiste, ki nas prepričajo. To še posebej drži v primeru, če pametni mobilni telefon uporabljamo za igranje mobilnih iger. Te so namreč v zadnjih nekaj letih postale že grafično zelo napredne, zato je zmogljiv telefon že nuja za dobro igričarko izkušnjo.

Ker je večini uporabnikov pametnih mobilnih telefonov torej daleč najbolj pomembna zmogljivost, so zanesenjaki spletnega portala AnTuTu ponovno razkrili trenutno 10 najzmogljivejših pametnih mobilnih telefonov Android, ki so trenutno naprodaj. Iz seznama, ki je objavljen na spletni povezavi www.antutu.com, je razvidna zmogljivost trenutno najboljših pametnih mobilnih telefonov na svetu, ki so z mobilno različico merilnega programa AnTuTu dosegli največje število točk. Največ točk je tokrat zbral pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 9 Transparent Edition, in sicer kar 372.072, pri tem pa mu je seveda znatno pomagal zmogljiv mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 855.

Na drugem mestu s 371.878 točkami najdemo klasično različico pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi 9, na tretjem mestu pa se nahaja pametni mobilni telefon Vivo iQOO Monster, saj mu je na preizkusu s programsko opremo AnTuTu uspelo zbrati 365.430 točk. Četrto in peto mesto pa sta zasedla najnovejša in zelo priljubljena pametna mobilna telefona Samsung, in sicer Galaxy S10+ (359.987 točk) in Galaxy S10 (359.217 točk).

Med desetimi najzmogljivejšimi pametnimi mobilnimi telefoni Android najdemo še telefone Vivo iQOO, Lenovo Z5 Pro GT, Nubia Red Magic Mars, Honor V20 in Mate 20X. Ti telefoni seveda ne temeljijo na zmogljivem mobilnem procesorju Snapdragon 855, temveč na za nekoliko zastarelima procesorjema Snapdragon 845 (Nubia) in Kirin 980 (Huawei).


Prijavi napako v članku