Računalništvo, telefonija
17.02.2011 17:24

Deli z drugimi:

Share

Toshiba predstavila nov tablični računalnik

Toshibin tablični računalnik
Toshibin tablični računalnik

Toshiba bo na evropski trg lansirala nov model tabličnega računalnika, osnovanega na zadnji verziji platforme Android. Tablični računalnik s 25,7 cm/10,1’’ multitouch zaslonom, s formatom 16:10 in z 1,280×800 zaslonskimi pikami in nudi veliko prostora za ogledovanje spletnih strani na ležeč ali pokončen način, kar ponuja gledalcu enkratno izkušnjo pri gledanju video posnetkov ali igranju igric.

Tablični računalnik ponuja vrhunsko video in zvočno kakovost in ima vgrajen GPS navigacijo ter dve video kameri. Toshiba se je ponovno fokusirala na izboljšavo avdio, video in spletne izkušnje na tabličnih računalnikih.

Tablična tehnologija Adaptive Display konstantno uravnava parametre kot so svetloba in barvni kontrast glede na svetlobne pogoje v okolici in tako vedno ponuja najboljšo kakovost slike brez potrebe po ročnem popravljanju parametrov. Poleg tega je v računalniku vgrajena Toshibina tehnologija Resolution, ki ojača kvaliteto video posnetkov standardne ločljivosti.

Toshibin tablični računalnik bo podpiral Mobile Broadband (3G). Imel bo HDMI vhod za lažji prenos slik in video posnetkov na televizijo, USB 2.0 vhod za povezovanje z zunanjimi diski in video kamerami ter mini USB vhod za tablične računalnike in USB za magnetni disk. Tablični računalnik bo imel tudi SD kartično režo za dodatno branje in prenašanje podatkov ter mobilno širokopasovno povezavo 802.11n WLAN.


Prijavi napako v članku