Triki in nasveti
09.09.2012 13:21
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odjemalec µTorrent na Androidu

Odjemalec µTorrent na Androidu
Odjemalec µTorrent na Androidu

Micro Torrent (µTorrent) je programska oprema za izmenjavo datotek preko P2P omrežij, ki je ni nujno potrebno namestiti na osebni računalnik in je nadvse preprosta za uporabo. Program µTorrent pri delovanju potroši zanemarljivo količino trdega diska in pomnilnika, a kljub temu ponuja vse funkcionalnosti klasičnega odjemalca torrent datotek. Ker je zmogljivost mobilnih naprav Android že primerljiva z osebnimi računalniki nižjega cenovnega razreda in ker razpolagajo s precejšnjo količino pomnilnika (64 GB in več), je podjetje BitTorrent Inc. zanje pripravilo poskusno različico mobilnega odjemalca µTorrent.

Poskusna različica mobilnega odjemalca µTorrent je že dosegljiva na spletnem portalu Google Play, in sicer na naslovu http://goo.gl/3e5uL. Program lahko na mobilne naprave Android seveda prenesemo tudi z uporabo QR kode in ga uporabljamo na vseh mobilnih napravah, ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem Android 2.1 ali novejšega.

Mobilni program µTorrent Beta je povsem enostaven za uporabo. Takoj po zagonu programa lahko že poiščemo priljubljeno datoteko torrent s pomočjo priročnega iskalnika, ki koristi kar iskalnik Google. Lupa za iskanje se nahaja na spodnji desni strani programa. Tu se seveda lahko poslužujemo tudi priljubljenih portalov za datoteke torrent, kot je The Pirate Bay. Mobilna aplikacija µTorrent Beta omogoča tudi poljubno omejitev hitrosti prenosa v omrežjih Wi-Fi, 3G in 4G ter s tem prepreči morebitne motnje pri delovanju drugih aplikacij na mobilniku. V nastavitvah lahko še nastavimo, da se program samodejno zažene ob zagonu mobilnega operacijskega sistema Android.

Ker gre za poskusno različico, so seveda še prisotni programski hrošči in druge omejitve, za katere pa ne dvomimo, da jih bodo sčasoma odpravili. Po drugi strani ima mobilni program µTorrent Beta tudi nekatere, že s spletne različice poznane uporabne možnosti, kot je prenos zgolj posameznih datotek iz torrenta. Če boste pri mobilni aplikaciji µTorrent Beta naleteli na nepričakovane težave, se po pomoč in nasvete lahko seveda kadar koli zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku