Poslovne rešitve
28.09.2021 11:14

Deli z drugimi:

Share

TopSolid’Steel: CAD programska oprema za obdelavo jeklenih konstrukcij

Računalniško podprto oblikovanje (CAD) je revolucioniralo industrijo izdelave jeklenih konstrukcij.
TopSolid'Steel omogoča modeliranje jeklenih konstrukcij, z naprednimi funkcijami tudi izven ustavljenih okvirjev.
TopSolid'Steel omogoča modeliranje jeklenih konstrukcij, z naprednimi funkcijami tudi izven ustavljenih okvirjev.

Jeklene konstrukcije so zelo širok pojem. Pri podjetju CSI ponujajo za obdelavo tipičnih gradbenih jeklenih konstrukcij (industrijske hale, nadstrešnice …) primerno programsko opremo. Programska oprema Virtual Steel se uporablja za modeliranje jeklenih konstrukcij, RFEM pa za statiko, dinamiko in dimenzioniranje. Priljubljeni so tudi programi Tekla in ProSteel, ki so zasnovani tako, da konstrukter lahko relativno hitro sestavi model jeklenega objekta. Prav tako je poskrbljeno za hitro ustvarjanje delavniških risb, pogledov in strukturiranih popisov materiala.

Ker pa gre za programsko opremo, namenjeno modeliranju tipičnih gradbenih konstrukcij, se pojavijo težave, ko je potrebno ustvarjati izven ustaljenih modelov. Vgrajena dialogna okna sicer ponujajo nekaj funkcionalnosti, vendar uporabnik potrebuje bolj napredna orodja.

Težava se pojavi že na primer pri modeliranju jeklenega mosta, kjer je prisotno drugačno spajanje elementov, stopnišče s posebnimi zahtevami, tehnološko postrojenje ali pa pri projektih, kjer je geometrija sestavnih elementov bolj zahtevna in je običajna programska opreme ne zmore modelirati. Zato podjetje CSI priporoča uporabo programske opreme TopSolid’Steel, ki s specifičnimi »jeklaškimi« funkcijami omogoča optimalno delo.

Kako lahko s TopSolid’Steel optimizirate procese oblikovanja in izdelave zapletenih struktur?

TopSolid'Steel-programska-oprema-jeklene-konstrukcije

TopSolid’Steel je popolnoma neomejena oblikovalska rešitev, saj deluje na osnovi programske opreme TopSolid’Design. Kadar koli v procesu oblikovanja lahko prilagodite svoje elemente. Je naročnik poslal dodatna navodila? Stopnišče potrebuje še eno stopnico? So dimenzije jekla pravilne? Porazdelitev konstrukcije ni več ustrezna? V primeru popravkov vam s pomočjo TopSolid’Steel ne bo potrebno začeti od začetka in zganjati panike.

Napreden uporabniški vmesnik dopolnjuje nadzorna plošča, kjer imate v hitrem pregledu na voljo nedavne dokumente in projekte v izdelavi. Na voljo je funkcionalen in prilagodljiv vmesnik za oblikovanje pločevinastih delov in zvarjencev. Ostali meniji so pametno zasnovani in prilagojeni realnim potrebam konstrukterjev.

TopSolid’Steel vsebuje številne integrirane knjižnice:

  • Standardni konstrukcijski elementi: standardni jekleni profili, votle ekstruzije, cevi, kotni profili, pločevina in hladno valjani profili
  • Standardni pritrdilni elementi: vijaki, podložke, matice …

V trgovini TopSolid’Store so prosto dostopni še sidra, zložljivi profili, hladno oblikovani preseki, vložki in podobno.

Izboljšane možnosti sodelovanja in deljenja podatkov

TopSolid’Steel omogoča uvoz in izvoz datotek Dxf/Dwg (Autocad), diagramov postavitve, risbe, 3D datoteke in podobno. Na voljo je tudi uvoz/izvoz datotek IFC (BIM): 3D okolje, podatki in raven upravljanja detajlov (LOD) itd.

TopSolid'Steel-programska-oprema-jeklene-konstrukcije-1

Upravljanje podatkov o proizvodu (PDM)

Uporabnik lahko za potrebe poslovnega upravljanja računa uporablja funkcije za organizacije dokumentov, vključno z iskanjem, kopiraj in prilepi ter druge priročne ukaze. Na voljo je tudi funkcija priljubljenega iskanja, ki omogoča iskanje po najbolj uporabljenih komponentah, dokumentih in orodjih.

Ustvarjanje pametnih komponent in dokumentov

TopSolid’Steel se ponaša s poenostavljeno konfiguracijo za ustvarjanje parametričnih pametnih komponent. Ustvarite lahko lastne modele ograj, stopnic, pritrdilnih elementov in podobno. Z uporabo boste nenehno skrbeli za nadgrajevanje svojih gradbenih izkušenj in znanja.

Programska oprema omogoča izdelavo ustrezne projektne dokumentacije, vključno z načrti integracije, realističen upodobitveni načrt, virtualni ogled, 3D PDF in animacije. Ustvarite lahko tudi dokumente za popis materiala in podrobne risbe glavnega načrta ter risbe z avtomatskim dimenzioniranjem.

Oblikovanje in izdelava v eni rešitvi

Če želite izkoristiti svoje proizvodne kapacitete, potem integrirajte še CAM rešitev TopSolid’Sheetmetal. Ta CAM programska oprema je popolnoma združljiva s TopSolid’Steel in vam omogoča organizacijo proizvodnje, upravljanje s CNC stroji in stroji za prebijanje do strojev za plazemsko rezanje.

TopSolid'Steel-CAD-programska-oprema

Več o podjetju CSI in programski opremi TopSolid’Steel na spletnih straneh www.csi.si in www.topsolid.com. Za vprašanja pa so vam na voljo prek e-poštnega naslova csi@siol.net.

Vas zanima več iz te teme?
TopSolid CAD/CAM programska oprema

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CSI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CSI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CSI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MARUSSIG d.o.o.

Čepovanska 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 508 427
Z digitalizacijo prehiteti konkurenco ERP je prilagodljivo, optimirano in vitko možgansko središče tehnološkega sistema vašega podjetja. Ponudbe, nabave, načrtovanje dobav ... Več

Suhozemni terminal Sežana d.o.o.

Partizanska cesta 109, 6210 Sežana, Tel: 05 7390 100
Telekomunikacijske storitve so pomembno orodje tako za posameznika kot za podjetja, saj zagotavljajo učinkovito komunikacijo in možnost vzdrževanja visokih poslovnih standardov. ... Več

Naturalis d.o.o., Računalniški inženiring

Ljubljanska cesta 12f, 1236 Trzin, Tel: 041 747-064
Vodenje podjetja je na splošno sestavljeno iz šest funkcionalnih področij: strategija, trženje, finance, človeški viri, oprema ter delovanje. Razumevanje in vodenje vsakega področja ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več