Programska in razvojna orodja
Poslovne rešitve
07.06.2021 08:17
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

TopSolid’Inspection: kakovost in preglednost na enem mestu

Prenašanje idej iz možganov strojnega tehnika v oprijemljiv predmet zahteva veliko dela. Za postopek izdelave predmeta je najpomembnejši korak tehnična risba, ki mora biti popolna. Za to potrebujete učinkovito CAD programsko opremo.
TopSolid'Inspection je eno najbolj uporabnih računalniških inženirskih orodij in je hitro postalo nepogrešljivo orodje v inženirskem svetu.
TopSolid'Inspection je eno najbolj uporabnih računalniških inženirskih orodij in je hitro postalo nepogrešljivo orodje v inženirskem svetu.

Zakaj je tehnična risba tako pomembna? To je točka, na kateri objekt zapusti svet abstrakcije in ni več pod inženirskim nadzorom. Včasih je bilo to storjeno ročno, zdaj za to skrbi programska oprema za računalniško podprto načrtovanje (CAD), ki je postala industrijski standard. Inženirji so naučeni razmišljanja v treh dimenzijah, saj so predmeti zgrajeni iz treh dimenzij. Z razvojem programske opreme za 3D modeliranje je inženirski svet storil velik korak naprej. Pred tem so bili primorani v ročno oblikovanje na dvodimenzionalnih medijih, kot so table ali papir, zdaj pa je na voljo 3D delovno okolje, kjer lahko enostavno prenesejo svoje misli na zunanji medij, ne da bi pri tem izgubili dimenzijo.

Ne glede na to, kako uporaben je 3D model, ga je še vedno treba pretvoriti v tehnično risbo. Proizvajalci potrebujejo dimenzije, preprost program za 3D modeliranje pa tega ne more zagotoviti. Omejitve je končno porušila programska oprema, ki je lahko ustvarila 3D model in diagrame s stranskimi, sprednjimi, zadnjimi in izometričnimi pogledi.

Optimizirajte nadzor kakovosti

Cilji vsakega podjetja so prihranek časa, omejitev napak in sledljivost procesov. Če ste se odločili za uporabo programske opreme CAD v svojem podjetju, ste korak bližje k izboljšanju produktivnosti.

TopSolid’Inspection je CAD programski paket, ki podpira oddelek za kakovost proizvodnih podjetij, predvsem pa omogoča izdelavo inšpekcijskih poročil. Številne študije so dokazale, da integrirana uporaba CAD opreme podjetjem omogoča bolj učinkovito izpolnjevanje njihovih ciljev. Čas razvoja, kakovost izdelkov in produktivnost se izboljšajo, kar pomeni nižje proizvodne stroške in stroške izdelka.

V osrčju nadzora kakovosti izdelka je tehnična risba. TopSolid’Inspection deluje neposredno na 2D risbi, s čimer pridobi vrednost dimenzij, ki jih je treba izmeriti. To omogoča samodejni zagon procesov, ki so bili sprva zelo dolgotrajni. TopSolid CAD programsko opremo odlikujeta dve značilnosti:

  • Obnovitev vrednosti dimenzij z baloniranjem risbe, da se ustvari dokument s seznamom kontrolnih točk.
  • Povratne informacije o meritvah, opravljenih v proizvodnji s pomočjo poenostavljenega vmesnika za vnos podatkov.

Neposredna uporaba risbe

Tehnična risba izdelka, ki je lahko v obliki slike ali različnih formatov (TIFF, PDF, DXF in DWG), je integrirana v aplikacijo na začetku inšpekcijske stopnje, kjer so opredeljene proizvodne značilnosti: kupec, naročilo proizvodni nalog, količina izdelanih delov, serijske številke in podobno.

Baloniranje dimenzij

Seznam nadzornih točk se ustvari z baloniranjem dimenzij neposredno na tehnično risbo izdelka. Vrednost dimenzije je pridobljena s prepoznavanjem znakov, kar omogoča samodejno upravljanje s tolerancami (glede na splošno toleranco ali vgradnjo).

Napredne funkcije za izboljšanje produktivnosti

TopSolid’Inspection je eno najbolj uporabnih računalniških inženirskih orodij, zato je v inženirskem svetu hitro postalo nepogrešljivo. Svetovno proizvodnjo podpirajo:

  • s samodejno pretvorbo metričnih merilnih enot v palčne,
  • z upravljanjem serijskih številk delov,
  • z urejanjem po barvi, velikosti, usmerjenosti in balonih,
  • s podatkovno bazo splošnih toleranc,
  • z upravljanjem nadzornih sredstev,
  • s sledljivostjo uporabnikom, ki imajo nastavljive pravice dostopa,
  • z upravljanjem merilnih priborov,
  • z določanjem merilnih točk.

Več o CAD programski opremi TopSolid’Inspection najdete na spletni strani csi.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
TopSolid TopSolid'Inspection

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CSI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CSI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CSI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več