Poslovne rešitve
05.10.2021 09:30
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj so toplotne črpalke najbolj iskana ogrevalna in hladilna tehnika?

Po vsej verjetnosti ne razmišljate veliko o toplotnem prezračevalnem sistemu. Tako bi moralo biti v vsakem gospodinjstvu. Dober prezračevalni sistem je tisti, na katerega pozabite po namestitvi.

Toplotne črpalke so najbolj premišljena ogrevalna tehnika in zato ne preseneča, da države po svetu okoli njih gradijo trajnostno strategijo. Znanstveniki so enotni, podnebne spremembe so tukaj in mi smo vzrok. Če ukrepamo sedaj, še vedno obstaja možnost, da se izognemo katastrofi. Eden izmed izzivov podnebne politike je tudi dekarbonizacija toplote. Številna gospodinjstva se soočajo s prekomerno energijsko potratnost, kar posledično vpliva tudi na okolje. Toplotne črpalke so uveljavljena tehnologija, ki lahko takoj in bistveno zmanjša ogrevalne emisije.

Ste se pripravljeni pridružiti trajnostni prihodnosti? Pri podjetju Andrej Pintar s.p. nadomestijo vaše obstoječe fosilne vire ogrevanja z alternativnimi in obnovljivimi viri ogrevanja. Nudijo vam montažo in servis priznanih znamk toplotnih črpalk Mitsubishi Eletric, Toshiba in Klover.

Pametna investicija za trajnostno prihodnost

Toplotne črpalke preprosto povedano delujejo kot hladilnik v obratni smeri. Z električno energijo pridobivajo energijo iz zunanjosti za ogrevanje domov in tople vode. Toplotne črpalke lahko črpajo energijo tudi iz tal ali vode. Enote se nahajajo na zunanji strani stavb, v redkih primerih tudi v notranjosti. Z nakupom in vgradnjo toplotne črpalke vam pri podjetju TMSA.PINTAR d.o.o. zagotavljajo brezskrbnost za naslednjih 25 let.

S čim vas bodo prepričale toplotne črpalke? Kljub svojemu imenu se lahko toplotno črpalko uporablja tako za gretje kot tudi hlajenje. V načinu ogrevanja vzame toploto iz zraka, ki jo nato prenese v vaš dom. Nekatere toplotne črpalke delujejo tako, da vzamejo toploto iz tal in ne iz zraka.

Prevzamejo pa lahko tudi vlogo klimatske naprave. V načinu hlajenja lahko hladni zrak vzamejo iz zraka ali tal ali pa vroč notranji zrak prenesejo v zunanjost, bodisi v zrak ali zemljo. Tako lahko peč in klimatsko napravo nadomestite z eno samo napravo.

Učinkovitost toplotne črpalke je neprimerljiva

Toplotne črpalke postajajo vse bolj priljubljene predvsem zaradi dejstva, da se pri proizvodnji toplega in hladnega zraka ne zanašajo na fosilna goriva. V primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi občutno zmanjšajo količino toplogrednih plinov, ki se vsako leto sproščajo v okolje. Poleg tega vam vgradnja toplotne črpalke zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja.

Če si želite domači ogrevalni in hladilni sistem, ki vam ne bo povzročal skrbi, potem je toplotna črpalka za vas. Ne potrebuje veliko vzdrževanja. Podobno kot pri klimatski napravi je priporočljivo, da zamenjate zračne filtre enkrat na sezono. Umazan filter zmanjša učinkovitost sistema in lahko privede do onesnaženost zraka z alergeni. Območje okoli črpalke ne sme biti prekrito s travo, grmičevjem, listjem ali drugimi predmeti, saj določene črpalke potrebujejo nemoten dostop do zraka.

toplotne-črpalke-peči

Izbira prave kombinacije toplotne črpalke je pomembna

Podjetje TMSA.PINTAR d.o.o. vam svetuje, da se pred nakupom posvetujete z njihovimi strokovnjaki, ki vam bodo svetovali, kateri obnovljivi viri so najbolj primerni za vašo hišo (zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda). Pomembna pa je tudi sama moč črpalke, ki jo izračunajo na podlagi velikosti hiše, tlorisa, število oken in podobno. Za vsa vprašanja so vam na voljo prek e-poštnega naslova info@servis-pintar.si ali telefonske številke 041 695 667.

Nimate možnosti namestitve toplotne črpalke?

Za domove, kjer na žalost vgradnja toplotne črpalke ne pride v poštev, nudijo prodajo, vgradnjo in montažo ostalih ogrevalnih tehnik, vključno s pečmi na biomaso (pelete) ali drva. Zanašajo se samo na kakovost, zato prisegajo na ogrevalne rešitve podjetja Klover in Kalon.

Peči na pelete in drva so energetsko varčna rešitev, ki je v kombinaciji s sodobno tehnologijo v nešteto slovenskih domov vrnila les kot glavni vir ogrevanja. Tovrstne peči vam znižajo obstoječe stroške ogrevanja tudi do 60 %. Ker gre za dolgoročno odločitev – peči na pelete in drva imajo prav tako življenjsko dobo 25 let – se posvetujte z mojstri podjetja TMSA.PINTAR d.o.o. Razložili vam bodo prednosti in slabosti različnih oblik peči na biomaso in s tem olajšali izbiro.

Poleg svetovanja in montaže vso izbrano tehniko tudi servisirajo, vključno s toplotnimi črpalkami in klimatskimi napravami.

Za še več informacij obiščite spletno stran servis-pintar.si.

Vas zanima več iz te teme?
toplotne črpalke

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TMSA.PINTAR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TMSA.PINTAR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TMSA.PINTAR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

TISKARNA SILVECO

Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667