Telefoni
24.09.2017 15:12

Deli z drugimi:

Share

Tesla in AMD za samodejno vozače avtomobile!

Tesla in AMD za samodejno vozače avtomobile!
Tesla in AMD za samodejno vozače avtomobile!

Ključna zamisel avtonomne vožnje je predvsem ta, da bodo vozila na neki točki sposobna popolnoma samostojne vožnje, kar pomeni brez kakršnekoli intervencije človeka. Ker pa to brez preizkušanja na cesti ne bi bilo mogoče, so številne države širom sveta že sprejele pravne okvirje, s katerim so legalizirale uporabo avtonomnih vozil na javnih cestah. To pomeni, da se se je po določenih javnih cestah že mogoče voziti z avtonomnimi vozili, pri čemer morajo biti izpolnjeni določeni pogoji.

Ker vodilni proizvajalec električnih vozil Tesla Motors želi biti vodilni tudi na področju avtonomnih vozil, je nedavno sklenil posebno pogodbo o sodelovanju s podjetjem AMD. Tovrstna vozila namreč zahtevajo visoko računsko moč, zato je sodelovanje s proizvajalci elektronskih komponent ključnega pomena za uspeh. Podjetji AMD in Tesla naj bi namensko čipovje za avtonomna vozila razvila naslednjih dveh letih, kar pomeni, da bodo vozila nared za prodajo že v letu 2019.

Tu velja še omeniti, da tudi podjetji Nvidia in Intel sodelujeta s proizvajalci avtomobilov na področju avtonomnih vozil. Podjetje Nvidia namreč tesno sodeluje s podjetji Toyota, Audi in Volvo, medtem ko je računalniški gigant Intel aktivno vključen v sodelovanje z organizacijo Alphabet in sicer na področju avtonomnih vozil Waymo.


Prijavi napako v članku