Telefoni
16.05.2018 08:30

Deli z drugimi:

Share

To je prvi pametni telefon z zaslonom čez celotno sprednjo stranico!

Pametni mobilni telefon Lenovo Z5 navdušuje v vseh pogledih!
Pametni mobilni telefon Lenovo Z5 navdušuje v vseh pogledih!

Ko je podjetje Apple prvič predstavilo pametni mobilni telefon iPhone X z zarezo oziroma zavihkom na zgornji strani zaslona, so bila mnenja o tej rešitvi deljena. Le nekaj mesecev za tem pa se ta rešitev pojavlja pri vse več proizvajalcih mobilnih naprav Android, saj gre za izjemno zamisel, ki omogoča uporabo večje površine zaslona skupaj s spletnimi kamerami. Pri podjetju Lenovo pa so pri pripravi pametnega telefona Z5 ubrali povsem novo pot, ki je po mnenju strokovnjakov precej bolj všečna. Ta je namreč opremljen z zaslonom, ki se razprostira skoraj čez celotno sprednjo stranico telefona, saj razmerje med zaslonom in stranicami znaša kar 95 odstotkov.

Pametni mobilni telefon Lenovo Z5 bo prinesel še 18 patentiranih tehnologij, kaj bomo kot uporabniki storitev mobilne telefonije z njimi pridobili pa trenutno še ni znano. Poleg tega še ni znano, kar bodo inženirji podjetja Lenovo naredili s sprednjo kamero. Mnogi poznavalci so prepričani, da bi ta lahko bila vgrajena neposredno v ohišje telefona na posebnem vodilu, na »površju« pa naj bi se »prikazala« le, ko bo to potrebno. Za prijavo v pametni mobilni telefon Lenovo Z5 pa bodo uporabniki imeli na voljo tehnologijo prepoznave obraza in bralnik prstnih odtisov pod zaslonom.

Trenutno žal še ni podatka o tem, kdaj bo podjetje Lenovo ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon Z5. Upajmo da kmalu, saj gre nedvomno za zanimiv izdelek, ki vsaj trenutno na trgu mobilne telefonije nima konkurence.


Prijavi napako v članku