Računalništvo, telefonija
01.10.2020 08:25
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Težko pričakovani Google Pixel 5

To je novi Google Pixel 5!
To je novi Google Pixel 5!

Končno smo ga dočakali. Podjetje Google je namreč uradno predstavilo težko pričakovani pametni mobilni telefon Pixel 5. Gre za pametni telefon višjega cenovnega razreda, ki je oblikovno nekoliko bolj preprost od prejšnjih modelov Pixel 4 in Pixel 4 XL. Novost bo primerna tudi za zahtevnejše uporabnike, saj so ga inženirji podjetja Google opremili z zaslonom OLED velikosti 15,25 centimetra oziroma 6 palcev, ločljivosti 1.080 x 2.340 slikovnih točk in razmerjem stranic 19,5 proti 9. Zaslon podpira tehnologijo HDR, frekvenco osveževanja 90 hercev in tehnologijo Always-on, ki služi za prikazovanje ključnih informacij, ko je telefon v stanju pripravljenosti.

Pametni mobilni telefon Google Pixel 5 ne temelji na osnovi trenutno najzmogljivejšega procesorja, saj so ga inženirji opremili z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 765G. Podpira pa mobilno omrežje 5G. Preostala strojna oprema obsega še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika vrste LPDDR4x in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora. Dovolj dolgo avtonomijo mu zagotavlja baterija kapacitete 4.000 miliamper ur, ki jo polnimo s hitrim polnilnikom zmogljivosti 18 vatov. Na voljo je tudi podpora za hitro brezžično polnjenje.

Ker je pametni mobilni telefon Google Pixel 5 opemljen s certifikatom IP-68, to pomeni, da mu prah in voda ne bosta mogla do živega. Za prijavo v telefon je na voljo bralnik prstnih odtisov pod zaslonom, za kakovostno zajemanje fotografij pa sta na voljo dva fotoaparata ločljivosti 12,2 milijona slikovnih točk in 16 milijonov slikovnih točk. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 11, ki ima zagotovljeno vsaj triletno posodabljenje s strani podjetja Google.

Pametni mobilni telefon Google Pixel 5 je že na voljo za prednaročila v Združenih državah Amerike, pri čemer je uporabnikom na voljo različica z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Zanj je treba odšteti preračunanih 594 evrov. Novost naj bi bila v evropskem prostoru naprodaj od 15. oktobra dalje, in sicer za okoli 630 evrov.


Prijavi napako v članku