Strojna oprema
11.02.2021 08:00
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tiskajte neposredno iz oblaka in skenirajte neposredno v oblak

.. O brezpapirnih pisarnah je govora že od začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja. Danes smo na dobri poti k uresničitvi tega ..
Tiskajte neposredno iz oblaka in skenirajte neposredno v oblak
Tiskajte neposredno iz oblaka in skenirajte neposredno v oblak

Pomembno vlogo pri tem igrajo tudi RICOH pametni večnamenski tiskalniki, ki pobirajo priznanja na različnih področjih, tudi na področju inovacije inteligentnega skeniranja.

V preteklem letu so dogodki v svetu poskrbeli, da se je digitalizacija odvila pospešeno, še vedno pa so prakse podjetij pri uvajanju tovrstnih rešitev zelo različne.

Preklopite na digitalno

Ricoh, proizvajalec večnamenskih tiskalnikov je z dodanimi RICOH Smart Integration aplikacijami za večnamenske tiskalnike vključil točno to, kar danes potrebuje vsako podjetje, ki se zaveda pomembnosti poenostavljanja delovnih procesov. Na večnamenski napravi RICOH se preprosto prijavite v svoj Office 365 in že lahko optično preberete (skenirate) papirnate dokumente in jih v trenutku pretvorite v digitalno obliko. Pošljete jih lahko neposredno v oblak, na primer Microsoftov OneDrive. Pomembne informacije postanejo dostopne takoj, pripravljene za uporabo in skupno rabo na kateri koli napravi. To pomeni večjo učinkovitost, brezpapirno poslovanje pa je tudi prijazno do okolja.

Zagotovo ste že kdaj listali gore papirja in iskali določene podatke, za kar ste najverjetneje zapravili več ur dragocenega časa. To je brez dvoma dolgotrajno in precej mučno opravilo. Čar pametnih rešitev je, da lahko s pomočjo Ricoh večnamenskih naprav digitalne dokumente v trenutku in preprosto shranite, indeksirate, kasneje hitro najdete, kar iščete in dokumente delite z drugimi ali pa jih preprosto natisnete.

Prav tako lahko tudi dokumente iz oblaka kadar koli natisnete neposredno na tiskalniku, ne da bi pri tem potrebovali računalnik ali katero koli drugo napravo. To omogoča RICOH Smart Integration.

Kaj pa namestitev?

Namestitev aplikacij je povsem preprosta. Aplikacije se aktivirajo neposredno iz naprave RICOH, tako da bodo, ko jih boste enkrat namestili, v kratkem začele delovati. Ker je RICOH Smart Integration rešitev v oblaku, je vaša investicija nizka, namestitev pa se lahko uredi preko oddaljenega dostopa. Predno paket naročite, lahko aplikacije kar 30 dni preizkušate brez plačila in se nato odločite, ali je to tisto, kar potrebujete.

Pri podjetju RICOH imajo na voljo več paketov in posledično možnosti, ki se jih lahko poslužite. Izpostavimo Office 365 … S paketom Office 365 z večnamensko napravo zlahka pretvorite fizične dokumente v digitalne. Tako jih lahko optično preberete v oblak Office 365 ali tiskate iz njega. Dokumente lahko tudi neposredno pretvarjate v formate, ki so združljivi z Microsoft Office.

Zmanjšajte stroške

Če se dotaknemo še nekaterih prednosti, ki jih ponuja rešitev. Kljub vsem možnostim, ki jih ponuja, ne potrebujete dodatne strojne opreme, strežnikov, IT podpore ali vzdrževanja, s tem pa, kot že rečeno, odpadejo tudi dodatni stroški, ki pogosto niso zanemarljivi. Poleg tega lahko naprava samodejno ponavlja naloge, da bi prihranila vaš dragoceni čas. Odslej boste prepričani tudi, da je dokumente poslala na pravo lokacijo in s pravim imenom datoteke. Ko namreč dokument skenirate in pošljete v oblak, je pravo ime datoteke zelo pomembno, saj ga boste kasneje veliko lažje našli. Kopica ostalih rešitev namreč dokumente poimenuje z zaporednimi številkami, kar je z vidika uporabnosti precej nerodno. Rešitev podjetja RICOH pa ni samo uporabna, temveč je tudi pametna. Tako je poskrbljeno tudi za zaščito dokumentov in varovanje zasebnih podatkov – za oboje pa vemo, da je danes na nenehnem udaru spletnih nepridipravov in vsi trendi kažejo, da bosta varnost in zaščita podatkov v prihodnosti le še bolj pomembna.

Ne samo Microsoft, tudi Google, Dropbox …

Z RICOH večnamenskimi napravami se lahko povežete še z mnogimi drugimi oblačnimi rešitvami, kot so rešitve podjetij Google, Dropbox, Box … Poskusite in verjemite, da ne boste razočarani!

Če povzamemo: s pametno integracijo RICOH lahko pretvorite svoje natisnjene dokumente v digitalne formate, ki jih je mogoče urejati in jih shraniti v oblaku. Z RICOH večnamensko napravo zmanjšate stroške pisarne, tiska in papirja, predvsem pa poenostavite delovne procese. Avtomatizira vsakdanji potek dokumentov, da boste delali pametneje, hitreje in stroškovno učinkoviteje.

Več najdete na www.vibor.si. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več