Računalništvo, telefonija
31.03.2011 12:06

Deli z drugimi:

Share

Tipkovnica v rokavici

Keyglove: Uporabna stvar ali nepotrebna navlaka?
Keyglove: Uporabna stvar ali nepotrebna navlaka?

Ste naveličani miniaturnih na dotik občutljivih zaslonov ali tipkovnic, s katerimi so opremljene današnje prenosne naprave? Če je temu tako, boste zagotovo navdušeni nad novo tipkovnico, ki je »vgrajena« kar v rokavico. Tu gre za nadvse zanimivo tipkovnico Keyglove, ki je nastala v okviru projekta Open Source Hardware(OSHW).

Tipkovnica v rokavici je dejansko nastala kot odgovor na težave, povezane s klasičnimi tokovnicami. Če se proizvajalec odloči za “običajno” tipkovnico, to namreč gre na račun prenosnosti. Pri kompaktnih napravah je tipkovnica praktično neuporabna. Pri tipkovnici v rokavici velikost naprave ni pomembna. Poleg miniaturnih gumbov, ki jih uporabljamo v vlogi tipk, ima novost na voljo še pospeškomer in vmesnik za nadzor gibanja miške.

Gumbi na revolucionarni tipkovnici so povsem prilagodljivi. Z njimi lahko izvedemo skupno do 60 različnih in edinstvenih kombinacij. Ker je tipkovnica v rokavici šele prototip, je vsaj zaenkrat težko napovedati, ali bo na voljo v prosti prodaji. Če bo temu tako, bodo s tem največ pridobili tisti, ki prisegajo na prenosne naprave. Uporabo tipkovnice v rokavici si lahko »v živo« ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/TUdtp. Zanimivo, ni kaj!


Prijavi napako v članku