Računalništvo, telefonija
10.07.2020 08:40

Deli z drugimi:

Share

Tinder odslej tudi z možnostjo videoklepetov!

Tinder je uvedel možnost vzpostavitve videoklica med dvema uporabnikoma.
Tinder je uvedel možnost vzpostavitve videoklica med dvema uporabnikoma.

Spletne zmenkarije in vse možne aplikacije, ki so namenjene spoznavanju novih ljudi, še naprej kraljujejo svetu in so neke vrste “digitalni Kupid” v času družbenih omrežij, pametnih telefonov in vse manj fizičnega stika med ljudmi. Med njimi trenutno prevladuje aplikacija za zmenke Tinder, ki je pred kratkim postala bogatejša za novo in nadvse uporabno možnost. Ta je namreč dobila funkcionalnost »Face to Face« oziroma možnost vzpostavitve videoklica med dvema uporabnikoma.

Za vzpostavitev video klepeta ni treba izmenjati telefonskih številk, pri klicu pa je zaslon aplikacije razdeljen na del, kjer klicatelj vidi sebe, in drug del, kjer vidi tistega, ki ga je poklical. Možnost »Face to Face« se trenutno preizkuša v več državah širom sveta, vključno z ZDA , Avstralijo , Brazilijo in Francijo , vendar ni na voljo vsem uporabnikom, temveč le določeni skupini uporabnikov. K hitrejši uvedbi nove možnosti pa je pomembno prispevala tudi svetovna pandemija.

Preden bo nova možnost na voljo vsem uporabnikom aplikacije Tinder, bo minilo še vsaj nekaj mesecev, saj bo treba predhodno preizkusiti njeno zanesljivost. Pred vzpostavitvijo video klica pa seveda obstajajo določeni pogoji, s katerimi se morajo uporabniki strinjati. Najprej morata oba uporabnika potrditi, da želita opraviti video klic, ob tem pa ne sme biti prisotne vsebine za odrasle ali kakršnihkoli povezav na sovražni govor, nasilje in nezakonite dejavnosti.

Da bi uporabniki lažje zaupali novi storitvi , je Tinder uvedel varnostno možnost, ki preprečuje možnost zajemanja zaslonskih vsebin. To je sicer veliko lažje izvedljivo na mobilnih napravah Android kot iOS. Kljub temu smo prepričani, da bo ta možnost čez nekaj tednov brez težav delovala tudi na mobilnih napravah Android.


Prijavi napako v članku