Telefoni
06.11.2017 13:56
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tim Cook: iPhone X je cenejši, kot se zdi

Novi iPhone je »poceni« le, če ga kupimo po subvencionirani ceni.
Novi iPhone je »poceni« le, če ga kupimo po subvencionirani ceni.

Verjetno ni več skrivnost, da je iPhone X najdražji Applov pametni mobilni telefon doslej. To ne preseneča, saj je Sloveniji za različico z največjim pomnilnikom odšteti blizu 1.400 evrov. Kljub temu to kupce ne odvrne od nakupa novosti, kar je pokazala tudi nedavna raziskava analitskega podjetja Morgan Stanley, saj novost gre v prodajo kot za stavo.

Ker pa kritike na račun visoke maloprodajne cene pametnega mobilnega telefona iPhone X ne pojenjajo, se je nedavno oglasil prvi mož podjetja Apple Tim Cook. Ta je sicer potrdil, da so nekoliko visoke cene za novost nekatere kupce odvrnile od nakupa, kljub temu pa je telefon cenejši, kot se morda zdi na pogled. To še posebno drži v primeru, da pametni mobilni telefon kupimo neposredno od ponudnika storitev mobilne telefonije po subvencionirani ceni.

Če se kupci odločijo za nakup pametnega mobilnega telefona po subvencionirani ceni, zanj dejansko plačajo manj kot bi tedensko za nakup kave v kavarni. V zameno pa kupci dobijo pametni mobilni telefon, ki vsaj po mnenju podjetja Apple na trgu nima konkurence.


Prijavi napako v članku