Računalništvo, telefonija
02.05.2020 08:43
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

TikTok z več kot 2 milijardama prenosov

Največ prenosov družbenega omrežja TikTok je bilo zabeleženih v Indiji, druga je Kitajska, tretja pa ZDA.
Največ prenosov družbenega omrežja TikTok je bilo zabeleženih v Indiji, druga je Kitajska, tretja pa ZDA.

TikTok je od izida leta 2016 postal pravi kulturni fenomen. Trenutno ga uvrščamo ob bok velikanom, kot so Facebook, Instagram in Snapchat. To niti ne preseneča, saj ima kitajska mobilna aplikacija TikTok doslej že več kot dve milijardi prenosov na pametne mobilne telefone in tablične računalnike, pri čemer je bilo samo v prvih treh mesecih na naprave Android in iOS opravljenih kar 315 milijonov prenosov.

Tako je aplikacija TikTok postala tretja najbolj priljubljena na področju družbenih omrežij in aplikacij za komuniciranje, in sicer takoj za storitvama WhatsApp in Messenger. To pomeni, da je mobilna aplikacija TikTok uspela prehiteti tako priljubljeni Facebook kot všečni Instagram. Družbeno omrežje TikTok (https://www.tiktok.com/) je priljubljeno, ker uporabnikom omogoča hitro in enostavno objavo kratkih videoposnetkov ter dodajanje učinkov in filtrov. Zato ne preseneča, da je to še posebej priljubljeno med mlajšimi uporabniki, ki vse bolj množično zapuščajo Facebook.

Novo družbeno omrežje je posebej priljubljeno v azijski regiji, zanj pa se vse bolj zanimajo tudi Evropejci in Američani, kar še najbolj drži za mlajše uporabnike in tiste, ki želijo nekaj novega. Pri tem moramo omeniti še, da dve milijardi prenosov za mobilno aplikacijo TikTok vključuje tudi različico Lite za manj zmogljive telefone. Poleg tega število prenosov ne pomeni števila uporabnikov, saj določen odstotek uporabnikov mobilno aplikacijo TikTok prenese na mobilno napravo, jo preizkusi za krajši čas in jo nato izbriše. Kljub temu je dve milijardi prenosov za TikTok nedvomno zelo velik uspeh in prav nič ne kaže na to, da bi zanimanje zanjo kmalu usahnilo.


Prijavi napako v članku