Trdi diski
25.07.2009 14:55

Deli z drugimi:

Share

Tihi zapisovalniki DVD

Tihi Plextor PX-880U
Tihi Plextor PX-880U

Čeprav so zapisovalniki Blu-ray medijsko in tržno bistveno zanimivejši od zapisovalnikov DVD, se slednjim še ne izteka zadnja ura. V to so trdno prepričani tudi proizvajalci pogonov DVD, ki v razvoj tovrstnih zapisovalnikov še vedno vlagajo zajetne kupe denarja.

Novi mejnik na področju zapisovanja devedejev pa so tokrat postavili inženirji podjetja Plextor, saj jim je uspelo izdelati zapisovalnike, ki se lahko pobahajo z občutno tišjim delovanjem od zdajšnjih modelov. Gre za enega zunanjega(model PX-880U) in dva vgradna (modela PX-880SA in PX-870A) zapisovalnika zgoščenk DVD.

Hrup zapisovalnikov je inženirjem podjetja Plextor uspelo zmanjšati z optimizacijo pretoka zraka. Novinci na optične medije DVD±R zapisujejo s 24-kratno hitrostjo, pol manjšo hitrost pa dosegajo na dvoslojnih ploščkih DVD±R DL in medijih DVD-RAM.

Trgovci onkraj luže vrednotijo vgradna zapisovalnika Plextor PX-880SA in PX-870A na 55 amariških dolarjev, za nakup zunanjega zapisovalnika Plextor PX-880U pa bo potrebno dodati še 45 dolarjev. Novinci naj bi na evropska tla prispeli najkasneje do jeseni.


Prijavi napako v članku