Telefoni
28.03.2010 12:25

Deli z drugimi:

Share

Težko pričakovani Sony Ericsson XPERIA X10 že na voljo

XPERIA X10 je končno tu!
XPERIA X10 je končno tu!

Mobilnik Sony Ericsson XPERIA X10, ki ga je marsikdo nestrpno čakal, je sedaj končno le možno kupiti. Trenutno ga je najlažje dobiti na nekaterih spletnih straneh z mobilnimi telefoni, zanj pa boste morali odšteti ne prav nizkih 770 dolarjev, kar znaša natanko 571 evrov. V kolikor se vam omenjen znesek zdi prevelik, je vsekakor bolje, da z nakupom nekoliko počakate, saj lahko po napovedih v ne tako oddaljenem času pričakujemo padec njegove cene.

Gre za precej zmogljiv mobilnik, ki je sicer tudi prvi mobilnik podjetja Sony Ericsson, na katerem teče operacijski sistem Android. Pohvali se lahko s kvalitetnim na dotik občutljivim 4-inčnim (10,16 cm) zaslonom, ki prikazuje sliko v resoluciji 480 x 856, ter 1 gigaherčnim procesorjem Qualcomm QSD8250 Snapdragon, ki mu je v podporo 384 megabajtov pomnilnika. Xperia X10 med drugim ponuja tudi precej kakovosten fotoaparat, ki uporabniku nudi slike z 8 milijoni točk, ter 1 gigabajt spomina.

Od prodaje mobilnika XPERIA X10 Sony Ericsson pričakuje veliko, saj so preteklo leto zaključili s kar 836 milijoni evrov izgube in v kolikor bi tudi letos pridelali podobno izgubo, se obstoju podjetja ne piše dobro. Kljub temu pa ima podjetje Sony Ericsson letos kar nekaj asov v rokavu, s katerimi verjame v boljše leto. Poleg omenjenega mobilnika XPERIA X10 resno računa tudi na modela X2 in Vivaz.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku