Računalništvo, telefonija
08.12.2020 11:19

Deli z drugimi:

Share

Težave za pametne ročne ure Fitbit Sense

Nekatere pametne ure Fitbit Sense so opremljene z okvarjenim senzorjem EKG.
Nekatere pametne ure Fitbit Sense so opremljene z okvarjenim senzorjem EKG.

V letu, ko je skrb za zdravje bolj pomembna kot kdajkoli prej, je Fitbit Sense naredil pomemben korak k bolj učinkovitemu spremljanju zdravstvenega stanja. Je prva pametna ura s senzorjem za merjenje telesne temperature. Pri Fitbitu so vključili tudi senzor EKG, ki še bolj poglobljeno spremlja stres uporabnika. Lahko bi rekli, da je Fitbit Sense ravno pravšnja nosljiva naprava za “Covid-19” leto 2020.

Na žalost pa se je ravno senzor EKG izkazal za šibko točko pametne ročne ure Fitbit Sense, saj so pri podjetju nedavno odkrili, da imajo nekatere ure težave z delovanjem tega senzorja. Zaradi tega podjetju Fitbit ni preostalo drugega, kot da prekliče izdelke z napako. Pri podjetju FitBit so za ta namen pričeli pošiljati sporočila vsem, ki so prejeli izdelek z napako z namenom, da mu ga brezplačno zamenjajo.

Na srečo je težava s senzorjem EKG omejena, saj naj bi bilo prizadetih skupaj le nekaj sto pametnih ročnih ur Fitbit Sense širom sveta. Vsi uporabniki bodo kot že omenjeno upravičeni do brezplačne zamenjave izdelka. Na srečo preostali izdelki podjetja FitBit ne vsebujejo okvarjenih senzorjev EKG.


Prijavi napako v članku