Računalništvo, telefonija
17.12.2020 11:21

Deli z drugimi:

Share

Test slušalk: jih moramo res vrniti?

.. V uredništvo smo na preizkušnjo dobili slušalke, ki bi z lahkoto lahko postale del našega vsakdana. Tudi daljši čas poslušanje glasbe smo zdržali brez pripomb. Če povzamemo: kvalitetno, udobno in ne predrago ..
Test slušalk: jih moramo res vrniti?
Test slušalk: jih moramo res vrniti?

Slušalke TT-BH055 in TT-BH85 podjetja TaoTronics so si na pogled zelo podobne. So kot dva volkswagnova golfa zaporednih generacij, kjer moraš dvakrat pogledati, da opaziš, v čem se razlikujeta. Razliko smo najprej opazili na zunanji strani ušesnega dela, kjer so TT-BH055 nekoliko bolj »zlite« z obročem, ki ju povezuje. Sicer so BH055 premijski model, kar boste občutili tudi v denarnici.

Do 40 ur poslušanja glasbe z enim polnjenjem

A začnimo pri manj zmogljivem modelu. TT-BH85 so brezžične Bluetooth slušalke, ki jih lahko s predvajalnikom povežemo tudi prek standardnega 3,5-milimetrskega vtiča. Bluetooth ima domet okrog 10 metrov, kot smo pri tovrstnih napravah (slušalkah, zvočnikih) že vajeni. Kot se za boljše slušalke spodobi, omogočajo tudi reguliranje glasnosti.

Popolnoma napolnjena baterija zadošča za okoli 40 ur poslušanja glasbe. Tudi če bo v praksi kakšna ura manj, je to po našem mnenju zavidanja vreden podatek. V vsakem primeru pa je dobro vedeti še, da lahko s petimi minutami hitrega polnjenja preko USB-C vhoda predvajanje podaljšamo za okoli 2 uri. Ušesni del slušalk je obdan s spominsko peno, ki daje prijeten občutek, obroč oziroma lok, ki povezuje slušalki, pa je prilagodljiv. Vrtljive in zložljive osi omogočajo, da jih zlahka pospravite v torbico, zložite v potovalko in podobno. Ušesni deli se pomikajo za 90 stopinj in nudijo veliko mero udobja. Teža? 220 gramov – v praksi je to teža, ki vas na glavi zagotovo ne bo motila.

Napredna tehnologija aktivnega odpravljanja hrupa poskrbi, da pozabite na okolico in se tudi v hrupnem okolju povsem prepustite glasbi. Ko so slušalke povezane s telefonom, lahko seveda prek njih opravite tudi kakšen pogovor. Sila nerodno bi bilo, da bi jih morali zgolj zato sneti. Vgrajeni mikrofon skrbi za to, da vas bo kljub morebitnemu hrupu iz okolice sogovornik jasno slišal. Mimo naših pisarn poteka železniška proga in verjemite, da je okolje primerno za testiranje tovrstnih rešitev. Ne pričakujte čudežev, vendar se zadeva obnese presenetljivo dobro.

Trije načini odpravljanja hrupa pri dražjem modelu

Če gre pri modelu TT-BH85 za nekakšno evolucijo oziroma logičen razvoj prejšnje generacije, je TT-BH55 premijski model, ki vam za dvakratnik cene ponuja še boljšo uporabniško izkušnjo. Vseeno pa lahko brez slabe vesti zapišemo, da bo povprečen uporabnik verjetno povsem zadovoljen s cenejšim modelom.

TT-BH55 ponujajo izjemne lastnosti. Zahvaljujoč tehnologiji aktivnega odpravljanja hrupa (ang. Active noise cancelling) lahko z enim pritiskom na gumb blokiramo moteči zvok iz okolice ali po drugi strani poslušamo zvok iz okolja, ne da bi slušalke sneli.

Natančneje: Sonyjev digitalni čip za odpravljanje hrupa omogoča 3 načine: način potovanja, ko slušalke odpravijo zvoke srednjih do nizkih frekvenc; potem je tu pisarniški način, ki odpravlja zvoke supernizkih frekvenc, v načinu ambient pa slišimo okolico in dogajanje okoli sebe. Vsekakor zanimiva zadeva.

Je baterija prazna, čez eno uro pa se morate odpraviti od doma? To ni več težava, saj 45 minut polnjenja zadošča za kar 30 ur brezskrbnega poslušanja. Vemo, da je avtonomija delovanja pri elektronskih napravah navadno nekoliko krajša od tiste na papirju, vseeno pa je to kar impresivna številka. Tudi pri TT-BH55 vgrajeni mikrofon poskrbi, da vas bo sogovornik jasno slišal kljub morebitnemu hrupu iz okolice.

V specifikacijah lahko preberemo, da ušesne blazinice iz mehke beljakovinske pene zmanjšajo pritisk na ušesa. Kaj je mehka beljakovinska pena, prepustimo strokovnjakom, a občutek na ušesih je dober. K temu pripomoreta tudi nastavljiva dolžina obroča slušalk in kota ušesnih blazinic. V nekaj dneh smo se že kar navadili, da so slušalke naše spremljevalke. Jih moramo res vrniti?

Slušalke so že na voljo pri vseh večjih slovenskih spletnih trgovcih oziroma pri dobavitelju Elkotex d.o.o.

Še cena: za cenejši model boste odšteli okrog 60 evrov, za dražjega okrog 110 evrov. Po občutku oziroma izkušnji uporabe pa lahko rečemo, da se oba zlahka kosata tudi s precej dražjimi modeli.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ELKOTEX d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ELKOTEX d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ELKOTEX d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več