Avtomobilizem
15.05.2021 14:17
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tesla začasno ustavila plačevanje avtomobilov z Bitcoini

Avtomobilov tesla ni več mogoče plačevati z bitcoini.
Avtomobilov tesla ni več mogoče plačevati z bitcoini.

Kriptomrzlica je v začetku letošnjega leta zajela tudi ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla, ki je pred nedavnim v nakup Bitcoina vložil kar preračunane 1,24 milijarde evrov. Teslin nakup Bitcoinov je javnosti razkril dokument, ki ga je proizvajalec električnih avtomobilov predložil ameriški komisiji za vrednostne papirje.

Takoj za tem je podjetje Tesla napovedalo, da bo za nakup svojih avtomobilov pričelo sprejemati plačila v Bitcoinih, kar se je tudi zgodilo. Uporabniki, ki so želeli avtomobil znamke Tesla plačati z Bitcoinom, so imeli možnost skeniranja QR kode svoje digitalne denarnice ali pa so za izvedbo plačila kopirali in prilepili naslov svoje Bitcoin denarnice. Tovrstno plačilo je bilo seveda mogoče izvesti zgolj z uporabo kriptovalute Bitcoin.

Kmalu pa so si pri Tesli očitno premislili in začasno zaustavili plačevanje avtomobilov z Bitcoini. To naj bi storili zaradi skrbi za okolje in velikega vpliva, ki ga ima Bitcoin nanj – rudarjenje priljubljene kriptovalute namreč porabi veliko električne energije. Kljub temu so pri Tesli vseeno prepričani v obetavno prihodnost kriptovalut.

Pri Tesli bodo Bitcoin ponovno sprejemali, ko bo ta manj škodoval okolju. To pomeni, da bo moralo rudarjenje prej postati okolju prijaznejše. Prej ali slej pa bodo začeli sprejemati tudi druge kriptovalute, ki porabijo manj električne energije kot rudarjenje Bitcoinov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150