Avtomobilizem
15.05.2021 14:17
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tesla začasno ustavila plačevanje avtomobilov z Bitcoini

Avtomobilov tesla ni več mogoče plačevati z bitcoini.
Avtomobilov tesla ni več mogoče plačevati z bitcoini.

Kriptomrzlica je v začetku letošnjega leta zajela tudi ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla, ki je pred nedavnim v nakup Bitcoina vložil kar preračunane 1,24 milijarde evrov. Teslin nakup Bitcoinov je javnosti razkril dokument, ki ga je proizvajalec električnih avtomobilov predložil ameriški komisiji za vrednostne papirje.

Takoj za tem je podjetje Tesla napovedalo, da bo za nakup svojih avtomobilov pričelo sprejemati plačila v Bitcoinih, kar se je tudi zgodilo. Uporabniki, ki so želeli avtomobil znamke Tesla plačati z Bitcoinom, so imeli možnost skeniranja QR kode svoje digitalne denarnice ali pa so za izvedbo plačila kopirali in prilepili naslov svoje Bitcoin denarnice. Tovrstno plačilo je bilo seveda mogoče izvesti zgolj z uporabo kriptovalute Bitcoin.

Kmalu pa so si pri Tesli očitno premislili in začasno zaustavili plačevanje avtomobilov z Bitcoini. To naj bi storili zaradi skrbi za okolje in velikega vpliva, ki ga ima Bitcoin nanj – rudarjenje priljubljene kriptovalute namreč porabi veliko električne energije. Kljub temu so pri Tesli vseeno prepričani v obetavno prihodnost kriptovalut.

Pri Tesli bodo Bitcoin ponovno sprejemali, ko bo ta manj škodoval okolju. To pomeni, da bo moralo rudarjenje prej postati okolju prijaznejše. Prej ali slej pa bodo začeli sprejemati tudi druge kriptovalute, ki porabijo manj električne energije kot rudarjenje Bitcoinov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več