Avtomobilizem
15.05.2021 14:17
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tesla začasno ustavila plačevanje avtomobilov z Bitcoini

Avtomobilov tesla ni več mogoče plačevati z bitcoini.
Avtomobilov tesla ni več mogoče plačevati z bitcoini.

Kriptomrzlica je v začetku letošnjega leta zajela tudi ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla, ki je pred nedavnim v nakup Bitcoina vložil kar preračunane 1,24 milijarde evrov. Teslin nakup Bitcoinov je javnosti razkril dokument, ki ga je proizvajalec električnih avtomobilov predložil ameriški komisiji za vrednostne papirje.

Takoj za tem je podjetje Tesla napovedalo, da bo za nakup svojih avtomobilov pričelo sprejemati plačila v Bitcoinih, kar se je tudi zgodilo. Uporabniki, ki so želeli avtomobil znamke Tesla plačati z Bitcoinom, so imeli možnost skeniranja QR kode svoje digitalne denarnice ali pa so za izvedbo plačila kopirali in prilepili naslov svoje Bitcoin denarnice. Tovrstno plačilo je bilo seveda mogoče izvesti zgolj z uporabo kriptovalute Bitcoin.

Kmalu pa so si pri Tesli očitno premislili in začasno zaustavili plačevanje avtomobilov z Bitcoini. To naj bi storili zaradi skrbi za okolje in velikega vpliva, ki ga ima Bitcoin nanj – rudarjenje priljubljene kriptovalute namreč porabi veliko električne energije. Kljub temu so pri Tesli vseeno prepričani v obetavno prihodnost kriptovalut.

Pri Tesli bodo Bitcoin ponovno sprejemali, ko bo ta manj škodoval okolju. To pomeni, da bo moralo rudarjenje prej postati okolju prijaznejše. Prej ali slej pa bodo začeli sprejemati tudi druge kriptovalute, ki porabijo manj električne energije kot rudarjenje Bitcoinov.


Prijavi napako v članku