Računalništvo, telefonija
21.04.2016 11:25
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tesla se utaplja v težavah

Prestižni električni avtomobili Tesla bodo postali dostopni širši množici.
Prestižni električni avtomobili Tesla bodo postali dostopni širši množici.

Vse vendarle ni tako rožnato za avtomobilskega proizvajalca Tesla. Najnovejši model, ki je zapeljal na ceste, Tesla Model X s, se namreč ne more otresti številnih težav. Kupci vozila, ki stane prek 100.000 ameriških dolarjev se pritožujejo nad številnimi napakami.

Eden izmed kupcev, ameriški tvegani kapitalist iz Silicijeve doline, je za ameriški Wall Street Journal opisal eno izmed težav. Po njegovem pričanju se namreč voznikova vrata niso zaprla. Posledično se je na sestanek moral peljati z eno roko na volanu in z drugo roko na ročaju od vrat. Druga napaka se nanaša na zadnja vrata. Tako imenovana Falcon Doors se namreč pri nekaterih lastnikih niso odpirala. Pri Tesli so ravno omenjena vrata oglaševali kot eno izmed najboljših prednosti nakupa vozila saj so vrata odlična za uporabo v tesnih parkirnih prostorih in predvsem v situacijah, kjer se lastniki vozil morajo ukvarjati z otroci.

Opisanim težavam se je pridružil tudi odpoklic več kot 2.700 Model X vozil. Razlog za napako se je nanašal na tretjo vrsto sedežev. Izkazalo se je namreč, da je pri proizvodnji prišlo do napake. Cela tretja vrsta sedežev bi se tako lahko ob nesreči zaprla sama vase in pri tem poškodovala sopotnike, ki bi sedeli v omenjeni vrsti sedežev.

Pri Tesli so kot odgovor na številne kritike navedli, da gre za izolirane primere in da težave odpravljajo sproti. Hkrati se pojavlja dvom kako se bo uvedla prodaja najnovejšega vozila Tesla Model 3. Do danes se je nabralo več kot 300.000 prednaročil. S tem bo pritisk na podjetje, da proizvede omenjeno količino vozil neprimerljivo višji kot v predhodnih modelih S in X. Razlog za takšen naval na Model 3 je v nižji ceni, osnovno vozilo stane 35.000 ameriških dolarjev in tudo večji prepoznavnosti blagovne znamke podjetja.Prijavi napako v članku