Računalništvo, telefonija
23.12.2017 17:27

Deli z drugimi:

Share

Tesla pripravlja revolucionarno posodobitev navigacijskega sistema za leto 2018

Tesla pripravlja revolucionarno posodobitev navigacijskega sistema za leto 2018
Tesla pripravlja revolucionarno posodobitev navigacijskega sistema za leto 2018

Twitter je eno najbolj priljubljenih komunikacijskih orodij glavnega izvršnega direktorja Tesle, Elona Muska in vsake toliko časa lahko na njegovem profilu najdemo zanimive informacije, napovedi ali komentarje. Zadnja v vrsti “velikih” novic je ta, da naj bi Tesla za leto 2018 pripravljala popolnoma novi pristop k “in-car” navigacijskemu sistemu. Govori se o totalnem remontu navigacijskega sistema v začetku leta 2018. Tesla je že večkrat napovedala takšne in še večje revolucionarne posodobitve, niso pa vedno teh tudi izpolnili. Musk je dodal, da bo prenovljeni sistem na voljo šele po zaključku vseh testiranj, ki bodo v tem primeru zagotovo dolgotrajne in natančnejše kot kdajkoli prej. Po nejgovih besedah bi naj testiranje trajalo “svetlobna leta”, torej bodo bodoči kupci Teslinih vozil še kar nekaj časa uporabljali Tesline obstoječe navigacijske sisteme.

Eden od Teslinih lastnikov je podjetju in Musku na Twitterju očital, da je v treh letih, od kar ima avtomobil, zelo razočaran nad dejstvom, da je njihov navigacijski sistem bil delež zgolj in samo ene posodobitve in še ta bi naj bila zastarela, ko jo je Tesla vključila v svoja vozila. Muskov odziv na kritike stranke nas navdaja z velikimi pričakovanji glede prihajajočega sistema. Glede na njegove beseda lahko zares pričakujemo veliko več kot zgolj osnovne nadgradnje programske opreme. Tesla bo pripravila revolucionarne “top-to-bottom” spremembe celotnega sistema za vsa vozila. Kljub temu, da se prodaja posameznih modelov precej spreminja, lahko pričakujemo novi sistem pri vseh modelih.

“Major navigation overhaul coming in early 2018. Will be light-years ahead of current system, but we are testing it rigorously before rolling out.” — Elon Musk (@elonmusk) (December 21, 2017). Kot lahko vidimo v Muskovi Twitter objavi, je prvi mož Tesle kot po navadi zelo samozavesten in pol pozitivnih pričakovanj.

Teslin trenutni navigacijski sistem s celotno programsko opremo se v večini komponent ne razlikuje od ostalih navigacijskih aplikacij, ki jih imamo na naših pametnih telefonih, vključuje pa recimo vgrajene informacije o lokacijah Teslinih polnilnic in hitrih polnilnic. Kljub temu, da so navigacijske aplikacije že dolgo časa med nami, so tako uporabniki kot ustvarjalci prepoznali možnost napredka in potencial, ki ga ponujajo.


Prijavi napako v članku