Trdi diski
24.10.2011 13:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Terabajtni pogon Solid State za navadne smrtnike

Terabajt pomnilnika naj bi zadoščal tudi najzahtevnejšim!
Terabajt pomnilnika naj bi zadoščal tudi najzahtevnejšim!

Pogoni Solid State so postali še zanimivejši. OCZ Technology, vodilni proizvajalec pomnilniških elementov, je namreč najavil razpoložljivost nove generacije pogonov Solid State, ki so kos najzahtevnejšim nalogam. Tu gre za 2,5-palčne oziroma 6,35-centimetrske pogone Solid State družine Octane, na katere lahko shranimo do terabajt podatkov.

Nova družina pogonov Solid State podjetja OCZ Technology se lahko pobaha s prenovljenim podatkovnim vodilom podjetja Indilinx Everest, ki temelji na osnovi dvojedrnega procesorja ARM Cortex in predpomnilnika kapacitete 512 megabajtov. Ta lahko kar za polovico skrajša čas zagona osebnega računalnika ali prenosnika. To ne preseneča, saj lahko novinci z uporabo osemkanalnega podatkovnega vmesnika in vodila SATA 3.0 dosegajo hitrosti branja do 560 megabajtov na sekundo in zapisovanja do 400 megabajtov na sekundo.

Podjetje OCZ Technology bo v prodajo ponudilo štiri različice novih pogonov Solid State družine Octane. Ti bodo na voljo s kapacitetami od 128 gigabajtov do enega terabajta. Maloprodajne cene novih izdelkov podjetja OCZ Technology naj bi se gibale med preračunanih 80 evrskih centov in enim evrom na gigabajt prostora. To pomeni, da bo onkraj luže v prosti prodaji potrebno za terabajtni pogon Solid State Octane odšteti med preračunanih 800 in 1.000 evrov. Novi pogoni naj bi na svetovni trg zašli že v prvi polovici novembra. Pri nas bodo maloprodajne cene novincev seveda še nekoliko višje.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku