Računalništvo, telefonija
29.03.2019 05:53

Deli z drugimi:

Share

Temu pogonu Solid State se boste le stežka uprli!

Novi pogoni Solid State družine Ultimate SU750 podjetja ADATA za malo denarja ponujajo veliko.
Novi pogoni Solid State družine Ultimate SU750 podjetja ADATA za malo denarja ponujajo veliko.

Podjetje ADATA je najavila razpoložljivost novih pogonov Solid State, katerim se bomo le stežka uprli, saj za zelo nizko ceno ponujajo veliko. Tu gre za novo družino pogonov Ultimate SU750, ki so naprodaj s kapacitetami 256 gigabajtov, 512 gigabajtov in enega terabajta. Ker gre za pogone velikosti 2,5-palcev in so ti opremljeni s podatkovnim vmesnikom SATA, so ti seveda primerni tako za osebne računalnike kot za prenosnike, vključno s tistimi z zelo kompaktnimi ohišji.

Novi pogoni Solid State družine Ultimate SU750 podjetja ADATA temeljijo na osnovi tehnologije 3D TLC NAND, kar pomeni, da zagotavljajo odlično hitrost delovanja ob nizki porabi električne energije. Hitrost branja pri novincih znaša okoli 550 megabajtov na sekundo, medtem ko se hitrost zapisa giba okoli 520 megabajtov na sekundo, kar bo dovolj tudi za nekoliko zahtevnejša opravila. Novinci podpirajo tehnologijo LDPC ECC (Low-Density Parity-Check), kar v praksi pomeni, da samodejno opravijo zaznane napake z namenom, da ohranijo njihovo berljivost in dostopnost. Poleg tega omenjena tehnologija poskrbi še za daljšo življenjsko dobo pogona Solid State. Zato niti ne preseneča, da je zagotovljena življenjska doba novincev kar dva milijona ur, poleg tega pa je za nameček še odporen proti udarcem in vibracijam ter na visoke temperature (do 70 stopinj Celzija).

Za nakupom novi pogonov Solid State ADATA družine Ultimate SU750 bomo brezplačno prejeli tudi programski opremi SSD Toolbox in Migration Utility (Acronis True Image HD). Prvo orodje nam bo v pomoč pri vzdrževanju pogona Solid State, drugo pa bomo lahko uporabili za prenos podatkov iz starega trdega diska ali pogona Solid State na novi. Pri tem velja še omeniti, da podjetje ADATA novim pogonom Solid State nudi kar triletno garancijo, kar le potrjuje njihovo kakovost.

Pogoni Solid State Ultimate SU750 podjetja ADATA merijo 100,45 x 69,85 x 7 milimetrov in tehtajo zgolj 47,5 gramov. Poleg tega bodo še zelo poceni za nakup, saj bomo morali zanje na ameriškem trgu odšteti preračunanih 53 evrov za 256 gigabajtno različico (v Evropi okoli 60 evrov), okoli preračunanih 71 evrov za 512 gigabajtno različico (v Evropi okoli 80 evrov) in preračunanih 132 evrov za najzmogljivejšo različico z enim terabajtom prostora (v Evropi okoli 150 evrov). Več informacij o novincih pa je na voljo na spletni povezavi https://www.adata.com/en/feature/595/.


Prijavi napako v članku