Facebook
30.09.2012 11:42

Deli z drugimi:

Share

Temeljita jesenska čistka pri Facebooku

Spletni portal TechCrunch je razkril, da sta profila spletne igre Texas Hold'em in glasbenice Lady Gaga doživela pravi »masaker«. Prvi je v trenutku izgubil 96-tisoč všečkov, Lady Gaga pa 31.700 oboževalcev.
Analitik Eric Jackson usodo Facebooka primerja s podjetjem Yahoo.
Analitik Eric Jackson usodo Facebooka primerja s podjetjem Yahoo.

Lažni profili in »všečki« močno škodujejo ugledu družbenih omrežij. Ti namreč odvračajo podjetja od objavljanja plačljivih oglasov. Ker podjetje Facebook živi od njih, se je pred kratkim lotilo temeljite jesenske čistke. Priljubljeno družbeno omrežje je namreč brez zavor pričelo z množičnim odstranjevanjem tako lažnih uporabniških računov kot lažnih “všečkov”. Čeprav Facebook ni želel razkriti, koliko lažnih profilov je izbrisal, so mnogi uporabniški računi izgubili na deset tisoče »všečkov«.

Spletni portal TechCrunch je razkril, da sta profila spletne igre Texas Hold’em in glasbenice Lady Gaga doživela pravi »masaker«. Zyngina stran Texas Hold’em je v trenutku izgubila 96-tisoč všečkov, Lady Gaga pa 31.700 oboževalcev. Pri Facebooku zagotavljajo, da je to le vrh ledene kroge, in da se bo intenzivni bolj proti lažnim profilom nadaljeval še nekaj tednov.

Priljubljeno družbeno omrežje je nad potekom »racije« nadvse zadovoljno. S tem bi morali biti zadovoljni tudi njegovi uporabniki, saj se je predvsem število neželenih sporočil občutno zmanjšalo. Facebook bo naslednjo večjo čistko opravil šele spomladi. Priprave na to so namreč dolgotrajne in zahtevajo veliko truda s strani programerjev. Facebook bi si namreč z izbrisom »pravih« profilov povzročil znatno finančno škodo predvsem na račun jeznih uporabnikov.


Prijavi napako v članku