Računalništvo, telefonija
25.01.2019 13:39
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telekom Slovenije v Minicityju najmlajšim predstavlja sodobno tehnologijo

V četrtek, 24. januarja, je Telekom Slovenije v okviru Minicityja Ljubljana, ki prek didaktičnih iger otrokom do 12. leta omogoča spoznavanje različnih poklicev in pridobivanje novih znanj, otvoril t. i. Modro hiško. Modra hiška Telekoma Slovenije najmlajšim omogoča spoznavanje z osnovnimi telekomunikacijskimi pojmi, možnostmi, ki jih prinaša mobilna telefonija, pa tudi spoznavanje z najnovejšo platformo za pametno življenje NEO ter pomembnimi mejniki razvoja zvoka in slike. Hkrati Telekom Slovenije prek predstavitve projekta Moja prva pogodba otroke in njihove starše v Modri hiški osvešča o odgovorni rabi mobilnih naprav.
Foto: Minicity
Foto: Minicity

»Svet, v katerem danes živijo naši otroci, je s tehnološkega vidika povsem drugačen od sveta, v katerem smo odraščali mi. Danes otroci odraščajo skupaj z razvojem tehnologije, pri tem pa nimajo prav nikakršnih težav pri navajanju na novosti. Tehnološke novosti posvojijo povsem intuitivno, zato tudi ni presenetljivo, da se njim, na primer to, da program na televiziji zamenjaš tako, da to enostavno poveš, kar omogoča NEO, ne zdi nič nenavadnega. Še bolj super pa je, da otroci svoje navdušenje prenašajo tudi na nas, starše, in nas hkrati tudi marsikaj novega naučijo,« je ob otvoritvi Modre hiške izpostavil Simon Slonjšak, vodja segmenta Napredno bivanje v Telekomu Slovenije.

Direktor Minicityja Ljubljana Miha Culiberg pa je ob tem dejal: »Izjemno veseli smo, da se nam je pridružil Telekom Slovenije, s katerim smo kreativnemu otroškemu mestu dodali telekomunikacijsko infrastrukturo, ki je sestavni del vsakega mesta – tako malega kot velikega. Verjamemo, da bo inovativnost Telekoma Slovenije, ki se odraža v platformi za pametno življenje NEO, tudi obiskovalcem našega malega mesta prinesla poglobljen in zanimiv vpogled v svet telekomunikacij.«

Telekom Slovenije je NEO, platformo za pametno življenje, predstavil decembra, na ta način pa svojim uporabnikom med prvimi na svetu omogočil, da lahko vsebine, ki so dostopne prek televizije in ostalih zaslonov, ter naprave pametnega doma upravljajo z glasom in to kar v slovenskem jeziku in na enem mestu. Poleg številnih ostalih funkcionalnosti pa NEO tudi ve, da vse oči ne smejo videti vsega, zato je najmlajšim namenil Otroški park. To je območje brezskrbnosti, kjer starši oz. skrbniki enostavno – glede na starost otroka – omogočijo le ogled tistih vsebin, ki so namenjene posamezni starosti.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telekom Slovenije tudi v najnovejši kampanji za poslovne uporabnike nadaljuje uspešno sodelovanje s slovenskimi glasbeniki

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.



Prijavi napako v članku