Računalništvo, telefonija
20.12.2006 14:20

Deli z drugimi:

Share

Telekom Slovenije se širi v Bosno in Hercegovino

Telekom Slovenije je danes s podjetjem Sinfonika podpisal pogodbo o prevzemu družbe Blic.net, d. o. o., največjega alternativnega ponudnika internetnih storitev v Republiki Srbski v BiH. Kupnina znaša 390.000 evrov, Telekom Slovenije pa bo dokapitaliziral družbo še z enim milijonom evrov. S tem nakupom Telekom Slovenije nadaljuje s širitvijo svojega poslovanja na tuje trge, zlasti v jugovzhodni Evropi.

Družba Blic, d. o. o., ima sedež v glavnem mestu Republike Srbske v Banja Luki, kjer je tudi poglavitno težišče njenega delovanja. Glavna dejavnost podjetja je ponudba internetnih in drugih storitev, temelječih na internetnem protokolu. Trenutno ima družba okrog 21.000 naročnikov, njihovo število pa naj bi se po načrtih v prihodnjih dveh letih potrojilo. Družba je v prvih osmih mesecih letos ustvarila za 441.000 evrov skupnih prihodkov in za 24.371 evrov čistega poslovnega izida.

Zaradi velikega tržnega potenciala in možnosti uvajanja novih storitev v BiH, pomeni omenjeni prevzem velik izziv in poslovno priložnost za Telekom Slovenije. Dolgoročni cilj Telekoma Slovenije je, da Blic.net postane eden največjih ponudnikov naprednih telekomunikacijskih storitev na območju BiH.


Prijavi napako v članku