Fotoaparati in kamere
10.12.2009 14:33

Deli z drugimi:

Share

Telefoto zmogljivosti brez kompromisov: NIKKOR 300 MM

Nikon: AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II
Nikon: AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II

Družba Nikon Europe je danes predstavila novi super telefoto objektiv, ki bo nadomestil objektiv AF-S VR NIKKOR 300 mm f/2,8G IF-ED. AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II se lahko pohvali z novo generacijo tehnologije za zmanjšanje vibracij (VR II) in novim načinom delovanja z izostritvijo A/M, zato je popolna izbira za športne in naravoslovne fotografe ter fotografe, ki fotografirajo hitro premikajoče se motive. Objektiv je namenjen vsem, ki se resno ukvarjajo s fotografiranjem.

Objektiv AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II uporablja drugo generacijo tehnologije zmanjšanja vibracij (VRII), ki omogoča fotografiranje tudi pri štirikrat daljšem času osvetlitve, da je mogoče ustvariti ostrejše slike, ko fotografirate tako, da držite fotoaparat v roki. Poleg tega novi način delovanja A/M, ki se je pridružil že obstoječima načinoma delovanja M/A in M, omogoča prednostno nastavitev samodejne izostritve, tudi če med fotografiranjem uporabite obroček za izostritev. Objektiv tehta 2900 gramov in ponuja vse, kar potrebujejo fotografi, ki se resno ukvarjajo s fotografiranjem hitro premikajočih se motivov.

Super telefoto objektiv je izdelan tako, da ponuja vse, kar fotografi potrebujejo, in se lahko pohvali z enakim odličnim optičnim sistemom kot predhodni model. Fotografi, ki morajo fotografirati zelo hitro in tiho, da jim uspe posneti divje živali v gibanju, se lahko zanesejo na samodejno izostritev z vgrajenim tihim pogonom, ki zagotavlja, da s fotografiranjem ne motijo dogajanja. Poleg številnih drugih funkcij se lahko objektiv pohvali tudi s tem, da je zaščiten pred prahom in vlago, tako da je z njim mogoče fotografirati v kakršnih koli razmerah. Objektiv je sestavljen iz enajstih elementov v osmih skupinah, med drugim ima tri elemente iz ED-stekla in nanokristalno prevleko.

Vas zanima več iz te teme?
Nikon fotoaparati

Prijavi napako v članku