Telefoni
01.12.2019 09:11
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kakšne zaslone bodo imeli telefoni iPhone 12?

Zaslone za telefone iPhone 12 bosta Applu zagotavljala podjetji LG in Samsung.
Zaslone za telefone iPhone 12 bosta Applu zagotavljala podjetji LG in Samsung.

Pred časom so na splet zašle prve govorice o pametnih mobilnih telefonih družine iPhone 12, ki naj bi v primerjavi z obstoječimi modeli prinesli kar nekaj že dolgo časa pričakovanih novosti. V zadnjem času so govorice usmerjene predvsem v zaslone novih telefonov družine iPhone. Podjetje Apple naj bi namreč pripravilo kar tri različice pametnih mobilnih telefonov družine iPhone 12, pri čemer bo najmanjša opremljena s 13,7 centimetrskim (5,4 palčnim) zaslonom, preostala dva zmogljivejša modela pa z zaslonom velikosti 15,5 centimetrov (6,1 palcev) in kar 17 centimetrov (6,7 palcev).

Na spletnem portalu ETNews so nedavno razkrili podjetja, ki bodo “zadolžena” za proizvodnjo zaslonov mobilnikov z oznako iPhone 12. Gre pravzaprav za dve prodjetji, in sicer LG Display in Samsung. Kot kaže, bodo pri podjetju LG Display zadolženi zgolj za proizvodnjo zaslona s 15,5 centimetrsko (6,1 palčno) diagonalo, pri podjetju Samsung pa za zaslone OLED s 13,7 centimetrsko (5,4 palčno) in 17 centimetrsko (6,7 palčno) diagonalo.

Pri tem velja omeniti, da bodo zasloni OLED podjetja Samsung temeljili na osnovi tehnologije Y-Octa, ki omogoča, da se plast, zadolžena za odziv na dotik, vgradi neposredno v zaslon, s čimer se posledično zmanjša njegova debelina. Govorice o preostali strojni opremi ostajajo enake. Pametni mobilni telefoni iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max naj bi bili opremljeni s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in spletno kamero z možnostjo zajema 3D vsebin, na voljo pa naj bi bila celo različica, ki naj bi bila polno združljiva s hitrim mobilnim omrežjem 5G.


Prijavi napako v članku