Računalništvo, telefonija
06.01.2020 13:41

Deli z drugimi:

Share

Telefona Google Pixel 4a XL po vsej verjetnosti ne bo!

Pametni mobilni telefon Google Pixel 4a naj bil na voljo v začetku leta 2020.
Pametni mobilni telefon Google Pixel 4a naj bil na voljo v začetku leta 2020.

Konec lanskega leta sta v prodajo prispela vrhunska pametna mobilna telefona Pixel 4 in Pixel 4 XL. Tu gre za najnovejša pametna mobilna telefona podjetja Gogole, ki naj bi predstavljala neposredno konkurenco pametnim mobilnim telefonom iPhone 11 podjetja Apple. Ti naj bi se po mnenju poznavalcev lahko celo kosali z vrhunskima telefonoma Huawei Mate 30 Pro in Samsung Galaxy Note 10.

Ker pa pametna mobilna telefona Pixel 4 in Pixel 4 XL nista poceni, so se na spletu nedavno pojavile govorice o cenejših različicah novosti A kot kaže poceni različice telefona Pixel 4 XL ne bomo dočakali. To zatrjujejo številni viri blizu podjetja Google, saj naj bi bila naprodaj zgolj različica Pixel 4a. To bo zagotovo razočaralo mnoge, saj so pametni telefoni z večjimi zasloni med uporabniki nadvse priljubljeni.

Kar se tiče pametnega mobilnega telefona Pixel 4a pa bo ta na voljo v treh različnih barvnih odtenkih, in sicer črni (z gumbom za vklop/izklop v zeleni barvi), beli (z gumbom za vklop/izklop v oranžni barvi) in modni barvi (z gumbom za vklop/izklop v roza barvi). Novost bo po vsej verjetnosti na voljo z zaslonom s 14,8-centimetrskim oziroma 5,81-palčnim zaslonom z luknjo za spletno kamero v zgornjem levem delu zaslona. Ohišje bo izdelano iz trpežne plastike, za priklop zunanjih naprav pa naj bi bil na voljo tako 3,5-milimetrski priključek za slušalke kot tudi vmesnik USB-C. Na vgrajenem pomnilniku pa naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 10 s privzetim grafičnim vmesnikom. Vel informacij pa naj bi bilo razkritih kmalu.


Prijavi napako v članku