Telefoni
28.03.2019 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon z brezplačnim mobilnim omrežjem

Ko kupite telefon, ste plačali samo en del, saj je potrebno mesečno plačevati še naročnino, če ga želimo uporabljati za osnovne stvari. Kaj pa, če bi ta bila že vključena?
Prihaja telefon z lastnim omrežjem
Prihaja telefon z lastnim omrežjem

Ravno to je cilj podjetja, ki stoji za novim pametnim telefonom Volk One. Deluje na zelo zanimivem principu, ki je sicer že dandanes v uporabi, a bolj za avanturiste in vojsko kot pa navadne uporabnike.

Gre za princip podobne tehnologije, kot jo uporabljajo mobilni operaterji. Mobilni operaterji namreč za zagotavljanje svojih storitev postavljajo radio-oddajne stolpe, medtem ko tehnologija za Volk One temelji na tem, da uporabniki “postavljajo” svoje oddajnike kar doma.

Če se vaš telefon trenutno poveže na najbližji stolp vašega operaterja, je princip z Volk One podoben, saj se poveže z najbližjim usmerjevalnikom ali pa s telefonom drugega uporabnika, ki se nato poveže na drug telefon in še drug … vse dokler ne doseže dostopne točke, kjer nato pošlje signal naprej. Tako je doseženo komuniciranje brez oddajnikov in temelji zgolj na uporabnikih. Več uporabnikov, boljša pokritost.

Seveda je takšno omrežje mišljeno bolj za velika mesta kot odročne vasi, vendar je že sam princip zanimiv. Tudi za varnost je poskrbljeno, saj samo pošiljatelj in prejemnik lahko razbereta sporočilo, med prenosom pa je le-to kodirano.

Še nekaj specifikacij telefona: telefon je opremljen z baterijo, ki ima kapaciteto 3700 mAh, AMOLED zaslonom z resolucijo 1080 x 2280 slikovnih točk, priključkom USB C, bralnikom prstnih odtisov, vgrajen ima RAM kapacitete 4 GB in uporablja procesor Snapdragon 845 octa-core (2.5Ghz). Kljub temu, da je narejen za uporabljanje lastnega omrežja Volk Fi, bo zmožen uporabljati navadno GSM, CDMA in LTE omrežje, kot tudi Bluetooth in WiFi. Vgrajeno ima seveda tudi kamero, ki je zmožna zajemati slike s tehnologijo Auto-HD in videe z resolucijo 4K (30fps) ali 1080 (60fps). Na voljo bosta tudi dve verziji, s 64 GB in 256 GB notranjim pomnilnikom.

Kolikšna je cena, za sedaj še ni znano, kot tudi ne, kdaj bo telefon možno kupiti, saj ga je trenutno možno le pred-naročiti in še to samo s povabilom.


Prijavi napako v članku