Računalništvo, telefonija
07.06.2020 08:25
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon kot osrednja komponenta prenosnega računalnika

Modularni računalniški sistem NexDock Touch se vam bo zagotovo hitro prikupil.
Modularni računalniški sistem NexDock Touch se vam bo zagotovo hitro prikupil.

Pametni mobilni telefoni Android so se, vsaj glede zmogljivosti strojne opreme, že približali zmogljivosti, ki so jo še pred kratkim dosegali le osebni računalniki. V modele višjega cenovnega razreda so proizvajalci namreč začeli vgrajevati gigaherčne procesorje in namenska grafična jedra, s čimer so se povečale zmožnosti pametnih telefonov, da lahko danes poganjajo zahtevne igre, predvajajo visokoločljive video posnetke in omogočajo pravo večopravilnost. Zaradi tega ne preseneča, da je start-up podjetje Nex Computer pripravilo novo generacijo edinstvenega izdelka, katerega osnovni namen je osebne računalnike nadomestiti s pametnimi mobilnimi telefoni.

Tu gre za novo generacijo prenosne naprave v obliki kompaktnega prenosnega računalnika, ki deluje le, če jo povežemo z zunanjo mobilno napravo. Naprava NexDock Touch namreč ne vsebuje procesorja ali pomnilnika in je popolnoma neuporabna brez priključitve zunanje mobilne naprave. Kompaktno ohišje NexDock Touch namreč razpolaga le z zaslonom s 35,6-centimetrsko oziroma 14-palčno diagonalo visoke ločljivosti in razmerjem stranic 16 proti 9, ki je hkrati občutljiv na dotik. Poleg tega tu najdemo še baterijo zmogljivosti 60 vatnih ur, tipkovnico in sledilno ploščico.

Računalniško ohišje NexDock Touch razpolaga še z zvočniškim sistemom moči štirih vatov ter bogato paleto raznovrstnih priključkov. Med njimi najdemo priključek USB-C za priklop pametnega telefona, video izhod HDMI, podatkovna vmesnika USB-C in USB-A, 3,5-milimetrski priključek za slušalke in bralnik pomnilniških kartic. Tu je na voljo še celo posebno magnetno držalo za mobilni telefon, ki se bo pritrdilo na zadnjo stran zaslona in bo naprodaj kot dodatna oprema.

Nadvse zanimivo računalniško ohišje NexDock Touch bo naprodaj od konca avgusta dalje, zanj pa bo treba v prosti prodaji odšteti okoli preračunanih 283 evrov. V predprodaji pa je novost mogoče kupiti po precej znižani ceni, in sicer za preračunanih 220 evrov, in sicer na spletni povezavi http://nexdock.com/touch/. Za poštnino pa bomo morali odšteti do preračunanih 58 evrov.


Prijavi napako v članku