Triki in nasveti
05.07.2016 08:30
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija vrtnarjenja: 7 inovacij, ki vaš vrt spremenijo v botanično razkošje

Click and Grow
Click and Grow

Nimate vrta, pa si ga želite? Imate vrt, pa z njim niste zadovoljni? Kakorkoli, za vas smo izbrskali nekaj zanimivih tehnoloških pripomočkov in inovacij, ki lahko vaš vrt spremenijo v pravo botanično razkošje, ali pa ga prinesejo v udobje vaše dnevne sobe.

  1. Click and Grow – Živite v bloku in si želite urejen vrtiček in to kar v svoji dnevni sobi? Posadite, zalijte in uživajte! “Pametna prst” poskrbi, da rastline dobijo pravšnjo kombinacijo hranil, vode in zraka, Click nad Grow aplikacija pa vam omogoča, da vsak trenutek spremljate rast in stanje svojega “mini vrta”. Cena: 59,95 $.
  2. Grove – Organski akvaponični ekosistem za vaš dom! Spodnji del sestavlja akvarij, zgornji del priročen vrtiček rastlin. Prebivalci akvarija proizvajajo z amonijakom polno dozo “odpadnih” snovi, ki jih bakterije potem razgradijo in v zadnji fazi rastline uporabijo proizvedena hranila za svojo rast. Pametni sistem, povezan s spletom, s pomočjo senzorjev poskrbi za navodila in obvestila, ki nosijo vse potrebne informacije za ustrezno skrb za Grove sistem. Cena: 4.200 $.
  3. Edyn pametni senzor Eden boljših (če ne najboljši) pametnih senzorjev za vaš vrt. Meri vlažnost, pH vrednost prsti, temperaturo, raven svetlosti, hranila in strukturo prsti. Podatke pošilja do kompatibilne aplikacije, preko katere potem analizirate stanje svojega vrta. Solarni senzor Edyn vsebuje preko 5.000 rastlin v svoji botanični zakladnici, potrebna pa je Wi-Fi povezava, kar je mogoče majhen minus. Cena: 99,97 $.
  4. Biopod – Mikroklimatski ekosistem za notranjo uporabo, ki omogoča gojenje okrasnih rastlin, zelišč, primeren je tudi za bivanje raznih živali. Biopod kontrolira temperaturo prostora, vlažnost, prezračevanje, poskrbi celo za izjemno realistično imitacijo dežja. Cena: 261 $ – 1.199 $.
  5. Robomow RS630 – Trenutno ena boljših in popularnejših robotskih kosilnic na tržišču. Pokrije veliko površino, poleg tega pa vsebuje protitatvinski sistem, senzor za varnost otrok in senzor, ki detektira dež in temu primerno prilagodi čas košnje. Preko kompatibilne aplikacije lahko uporabnik sledi procesu košnje in upravlja Robomow RS630. Cena 2.499 $.
  6. Rachio – Pametni škropilnik, ki ga lahko upravljamo preko telefona, ne glede na to, kje smo. Wi-Fi sistem prilagaja škropilnike strukturi zemlje, izpostavljenosti soncu in poskrbi, da škropilniki dejansko delujejo, ko zemlja/vrt potrebuje zalivanje. Torej ko dež naredi svoje, bo sistem Rachio sam zaznal vlažnost in namočenost zemlje in tako ostal ugasnjen ter ekonomično zmanjšal stroške gospodinjstva. Cena: Od 200 $ naprej.
  7. Paybulb Garden – Solarne LED luči, kompatibilne z aplikacijo preko Bluetooth povezave. Vodoodporne luči, ki jih lahko z različnimi (barvnimi) kombinacijami razporedite tako, da bo vzdušje na vašem vrtu romantično ali kako drugače po vašem okusu. Cena: 53 $.

Prijavi napako v članku