Računalništvo, telefonija
09.10.2013 14:58
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija NFC kmalu v karticah SIM!

Kanadski ponudnik storitev mobilne telefonije Telus naj bi kot prvi v prodajo kmalu ponudil telefonsko kartico SIM z vgrajeno brezstično tehnologijo NFC. Z njeno pomočjo bi lahko v bližnji prihodnosti skoraj vsak naprednejši mobilni telefon omogočal brezgotovinsko elektronsko plačevanje.
Telefonske kartice SIM bodo kmalu bogatejše za brezstično tehnologijo NFC!
Telefonske kartice SIM bodo kmalu bogatejše za brezstično tehnologijo NFC!

Čeprav brezstična tehnologija Near Field Communication (NFC) ni nikakršna novost v tehnološkem smislu, je ena izmed glavnih »motivatorjev« za nastajajoče standarde za brezgotovinska elektronska plačila. Ker tehnologijo NFC danes še vedno podpirajo le izbrani pametni mobilni telefoni, naj bi kanadski ponudnik storitev mobilne telefonije Telus kot prvi v prodajo kmalu ponudil telefonsko kartico SIM z vgrajeno brezstično tehnologijo NFC. Z njeno pomočjo bi lahko skoraj vsak naprednejši mobilni telefon omogočal brezgotovinsko elektronsko plačevanje, predpogoj za to pa je namestitev ustrezne programske opreme, ki bi skrbela za izvajanje plačil.

Zanesenjaki s spletne strani Mobile Syrup so razkrili, da bo prva telefonska kartica SIM z vgrajeno brezstično tehnologijo NFC po vsej verjetnosti združljiva le s pametnima mobilnima telefonoma BlackBerry Bold 9900 in Samsung Galaxy S3 ter bo omogočala povezave v mobilni omrežji 4G/LTE in HSPA+. Za uporabo novosti bodo morali naročniki kanadskega ponudnika storitev mobilne telefonije Telus namestiti namensko programsko opremo in v pametni mobilni telefon shraniti podatke o plačilni kartici. Tovrstno plačevanje naj bi bilo omogočeno povsod, kjer je možno plačevanje z brezstično tehnologijo NFC.


Prijavi napako v članku