Računalništvo, telefonija
16.08.2012 13:47
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tat ukradel računalnike iz hiše Steva Jobsa

Kariem McFarlin je iz hiše Steva Jobsa nakradel predmete v vrednosti preračunanih 49-tisoč evrov.
Kariem McFarlin je iz hiše Steva Jobsa nakradel predmete v vrednosti preračunanih 49-tisoč evrov.

V začetku lanskega oktobra nas je zapustil prvi mož podjetja Apple Steve Jobs. Soustanovitelj podjetja iz Cupertina in legenda tehnoloških inovacij je umrl zaradi raka na trebušni slinavki star komaj 56 let. Zaradi dotrajanosti hiše, kjer je Steve Jobs živel z ženo in tremi otroki, so se slednji odločili, da jo v celoti prenovijo.

Prenovo hiše pa je 35-letni Kariem McFarlin, star znanec ameriške policije, s pridom izkoristil za krajo računalnikov in osebnih predmetov, ki so bili last Steva Jobsa. Iz hiše je nepridipravi odnesel predmete v skupni vrednosti kar preračunanih 49-tisoč evrov. Dolgoprstnež je takoj po kraji večino ukradenih predmetov takoj prodal.

Kariem McFarlin je obdržal le osebni računalnik, kar pa je bila zanj usodna napaka. Takoj ko se je z njim povezal v svetovni splet, ga je namreč ameriška policija izsledila in nemudoma pospravila na hladno. Kariem McFarlin se ni upiral aretaciji. Javni tožilec je v izjavi za javnost zapisal, da nespretni kriminalec po vsej verjetnosti sploh ni vedel, čigavo hišo si je izbral za tarčo svojega podviga.

Dolgoprstnež Kariem McFarlin v zaporu čaka na srečanje s sodnikom. Ta mu je že določil varščino v višini preračunanih 405-tisoč evrov. Če bo možakar spoznan za krivega, ga lahko doleti do sedem let in osem mesecev zapora. Sodnik do kriminalca po vsej verjetnosti ne bo prizanesljiv, saj del osebnih predmetov Steva Jobsa, ki jih je prodal, ne bo več moč vrniti njegovi vdovi in otrokom.


Prijavi napako v članku