Fotoaparati in kamere
Varnost
23.03.2023 11:31

Deli z drugimi:

Share

Tapo naprave za pametni dom

Naprave za pametni dom so danes dostopne že za nekaj deset evrov. Kombinirate jih lahko po mili volji in v številnih kombinacijah. Tako preprosto je.
Foto: TP-Link
Foto: TP-Link

Z nekaj pametnimi napravami, ki jih nadzorujemo s pomočjo pametnega telefona, lahko danes precej hitro in enostavno »zgradimo« osnove pametnega doma. Ne glede na to, ali potrebujemo senzorje, pametne vtičnice ali kamere, je vse oddaljeno le nekaj klikov stran. Poleg enostavne povezljivosti naprav pa je pomembna tudi uporabniško dovršena mobilna aplikacija, preko katere vse skupaj nadzorujemo. Tapo aplikacija je pregledna, v njej imamo na enem mestu pregled nad vsemi Tapo napravami, ki jih upravljamo – kakor bi bila vse skupaj le igra. Dobrodošli v preprost, a učinkovit svet pametnih naprav Tapo.

Poskrbite za varnost

Tapo linija izdelkov podjetja TP-Link s svojim naborom senzorjev poskrbi, da boste brezskrbni tako ponoči kot takrat, ko vas ni doma. Za varovanje vrat in oken so prava izbira senzorji Tapo T110, ki zaznajo odpiranje in zapiranje ter vas o tem obvestijo v aplikaciji. Vključite jih na primer, ko vas ni doma ali pa ponoči, saj se sprožijo le ob odpiranju oken ali vrat, hkrati pa se sami lahko nemoteno gibate po svojem domu. Njihovo delovanje lahko povežete tudi z drugimi (kompatibilnimi) pametnimi napravami.

Odlična rešitev za varnost, ko ste zdoma, so tudi pametni senzorji gibanja Tapo T100, ki imajo doseg do 7 metrov in vas lahko obveščajo o morebitnem gibanju. So pa to zelo vsestranske naprave, saj jih lahko uporabite tudi za upravljanje luči glede na vaše gibanje ali za samodejno prižiganje (ali ugašanje) povezanih naprav, ko pridete v nek prostor ali iz njega odidete. Napajajo ga baterije, tako da omejitve glede nameščanja kamorkoli praktično ni.

Tapo T310 je senzor vlažnosti in temperature, ki v vsakem trenutku in v realnem času poskrbi, da imate na svojem pametnem telefonu informacije o temperaturi in vlažnosti na določenem mestu. Nastavite si lahko obvestila, ko vlažnost ali temperatura doseže/preseže določeno vrednost. Tudi ta senzor je lahko povezan z ostalimi in na primer samodejno prižge ali ugasne elektroniko, povezano s Tapo napravo, kot so grelci, ventilatorji, vlažilci in podobno.

Za uporabo vseh senzorjev potrebujete Tapo H100 Smart Hub centralno dostopno točko, ki bdi nad napravami.

Pametne vtičnice

Tudi Tapo pametne vtičnice omogočajo daljinski nadzor preko aplikacije na pametnem telefonu. So odlična rešitev za male aparate, ki jih lahko kadarkoli in kjerkoli ste, enostavno vklopite ali izklopite. Nastavite lahko tudi urnike vklopa in izklopa ter si tako olajšate vsakodnevna opravila ter prihranite električno energijo. Pametno, priročno in varčno.

Lahko jih uporabite za varnost, na primer za vklop in izklop svetilke, ko vas ni doma (za to lahko samodejno poskrbi način »Away«). Tako bodo morebitni nepridipravi mislili, da je nekdo v hiši. Vtičnico lahko vklopite na daljavo in s tem na primer vklopite prenosni radiator, da ogreje prostor, preden pridete domov. Morda ste zjutraj likali in niste prepričani, ali ste zagotovo izklopili likalnik. Telefon v roke, klik v aplikacijo in v trenutku lahko na poti v službo prekinete dotok elektrike ter ste preostanek dneva mirni.

Kamere za popoln nadzor

TP-Link ima na voljo celo paleto kamer tako za notranjo kot za zunanjo uporabo. So preproste, povezljive z domačim Wi-Fi omrežjem in učinkovite. Kadarkoli si lahko v aplikaciji ogledate, kaj se dogaja v vašem domu ali njegovi okolici. Prav tako lahko nastavite, da vas kamera s potisnim obvestilom opozori na gibanje, ko vas ni doma. To je nadvse priročno z varnostnega vidika ali pa v primeru, ko želite vedeti, če je vaš otrok že prispel iz šole.

Tapo kamere omogočajo dvosmerno komunikacijo, prav tako pa tudi snemanje ob zaznanih premikih (na kartico ali v oblak). V aplikaciji lahko nastavite stopnjo občutljivosti senzorja in vse mogoče parametre.

Pametne vtičnice in kamere ne potrebujejo centralne dostopne točke, saj jih lahko povežete neposredno v svoje Wi-Fi brezžično omrežje. Več naprav za pametni dom in podrobnejše podatke o omenjenih najdete na www.pcplus.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
video kamere brezžične kamere Kamere pametni dom

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ACORD-92 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ACORD-92 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ACORD-92 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Diamantni partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več