Operacijski sistemi
Triki in nasveti
03.04.2022 13:18

Deli z drugimi:

Share

Tako pridobite nazaj gumb Start na operacijskem sistemu Windows 11

Vam je všeč Windows 11, ampak hkrati sovražite orodno vrstico? Tukaj je način, kako pridobiti nazaj gumb Start za ceno dveh kav.
Prilagodite si meni Start v Windowsu 11 za ceno dveh kav
Prilagodite si meni Start v Windowsu 11 za ceno dveh kav

Microsoft je v Windows 11 uvedel več pomembnih sprememb, vendar številnih funkcij iz sistema Windows 10 v novi različici ni, kar je razočaralo nekatere uporabnike. Vendar vseeno obstaja rešitev, da pridobite nazaj nekaj, kar vam je bilo všeč.

Microsoftova nova različica opravilne vrstice ne vključuje možnosti premikanja ali spreminjanja velikosti, prilagajanja velikosti ikon ali razdruževanja, funkcije za uporabo večih monitorjev pa so bolj omejene. Najnovejša beta različica Stardockovega programa Start11 želi odstraniti vse te frustracije tako, da “ponovno zgradi opravilno vrstico”.

Start11 je bil javnosti predstavljen lani in je združljiv z Windows 10 in Windows 11, vendar se beta v1.2 osredotoča posebej na funkcije sistema Windows 11.

Kot pojasnjuje Brad Sams, podpredsednik in generalni direktor Stardock Software, “so nove funkcije opravilne vrstice zasnovane tako, da zagotavljajo funkcionalnost iz prejšnjih različic sistema Windows, vendar so videti in dajo občutek izvirnosti za Windows 11.”

Po namestitvi boste lahko razdružili elemente v opravilni vrstici, pa tudi levo ali sredinsko poravnali gumb Start, medtem ko bodo ikone aplikacij, če želite, ostale na sredini. Izboljšana je bila tudi podpora za več monitorjev, ki omogoča primarno in sekundarno združevanje za večji nadzor nad tem, kaj se prikaže kje.

Obstaja vrsta oblikovnih možnosti (Windows 7, Windows 10 ali Windows 11) in možnost kombiniranja gumbov opravilne vrstice (vedno, včasih ali nikoli).

Temu so dodane tudi barve, možnosti zameglitve, različne preglednosti in nastavitve kotov, pa tudi izboljšane možnosti iskanja, povezave bližnjic po meri, razmik med ikonami in možnost dodajanja map in strani v postavitve menija Start.

Start11 stane 5,99 USD, vendar pa je na voljo 30-dnevno preskusno obdobje, ki ga je modro izkoristiti in preveriti, ali ponuja dovolj prilagajanja za vas, da upraviči stroške. Če imate več naprav z operacijskim sistemom Windows 11, obstaja tudi možnost za več naprav (pet osebnih računalnikov) za 14,99 ameriških dolarjev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows 11

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več