Tablični računalniki
19.10.2013 06:11

Deli z drugimi:

Share

Tablična računalnika iPad 5 in iPad Mini 2 prihajata 22. oktobra

Tablična računalnika iPad 5 in iPad Mini 2 naj bi bila javnosti predstavljena 22. oktobra, in sicer v okviru Applove konference, ki bo potekala v ameriškem velemestu San Francisco. Novi tablici bosta v izbranih državah po vsej verjetnosti naprodaj že konec oktobra oziroma prej kot je bilo sprva napovedano.
Podjetje Apple naj bi 22. oktobra prestavilo težko pričakovani tablici iPad 5 in iPad Mini 2!
Podjetje Apple naj bi 22. oktobra prestavilo težko pričakovani tablici iPad 5 in iPad Mini 2!

Podjetje Apple je za 22. oktobra najavilo lastno konferenco, ki bo potekala v ameriškem velemestu San Francisco. V okviru konference naj bi podjetje iz Cupertina predstavilo tako izjemno zmogljiv tablični računalnik iPad 5 kot izboljšano miniaturno tablico iPad Mini 2. To dejansko pomeni, da bosta novi tablici v izbranih državah po vsej verjetnosti naprodaj že konec oktobra oziroma prej kot je bilo sprva napovedano.

Tablični računalnik Apple iPad 5 bo pisan na kožo zmogljivejšim uporabnikom, saj bo opremljen z 9,7-palčnim (24,6-centimetrskim) zaslonom in 64-bitnim procesorjem A7. Na novincu bo seveda nameščen mobilni operacijski sistem iOS 7. Tablični računalnik Apple iPad 5 naj bi bil nekoliko kompaktnejši v primerjavi s tablico iPad 4, saj bo v širino meril le 169,5 milimetrov oziroma 15 milimetrov manj od predhodnika, v višino pa 241 milimetrov oziroma milimeter manj od iPada 4. Novinec bo veliko pridobil tudi na debelini, saj bo meril le 7,5-milimetrov v primerjavi s 9,55-milimetri njegovega predhodnika.

Precejšnjih izboljšav naj bi bila deležna tudi miniaturna tablica iPad Mini 2. Novost naj bi bila namreč opremljena z bralnikom prstnih odtisov TouchID za lažjo prijavo ter bo na voljo z ohišjem zlate in sive barve. Piko na i pa naj bi dal še izjemno kakovostni zaslon Retina s 7,9-palčno (20,1-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Novost naj bi bila opremljena še z zmogljivejšo baterijo, ki naj bi mu zagotovila enako avtonomijo delovanja kot jo ima zdajšnji model, na vgrajenem pomnilniku pa bo nameščen mobilni operacijski sistem iOS 7.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku