Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
18.03.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

Ta robot vas ne bo potreboval

Kombinirani robotski sesalnik in pomivalec zahteva skrb, kajti drugače ni sposoben učinkovito opraviti z nalogami, zaradi katerih smo ga v prvi vrsti kupili. Če nič drugega, potem morate redno skrbeti za praznjenje koška za smeti in polnjenje posode z vodo. Ali res ne gre drugače? Seveda gre, če se odločite za robota iRobot Roomba Combo j9+, boste lahko na večino skrbi pozabili. Vas zanima, zakaj?

Pogosta težava, s katero se prej ali slej sooči večina lastnikov kombiniranih robotskih sesalnikov, je njihova omejena možnost uporabe funkcije pomivanja tal, ko nikogar ni doma. Razlogov je več. Nočemo, da ves čas nameščena krpa na zadku robota po nepotrebnem moči tla. Hkrati nas motijo najbolj preproste rešitve, ki to preprečujejo, v obliki plastičnega »pladnja« pred postajo za polnjenje baterije saj niso najbolj estetske. A tudi, če je krpa nameščena, težav še ni konec. Posode za vodo imajo večinoma majhno prostornino, brez vode pa noben robot ne more pomiti tal. Ne redko so posode celo tako majhne, da količina na »krovu« ne zadošča niti za enkratno pomivanja tal v večjem stanovanju. Kaj šele, če smo jo po zadnjem čiščenju pozabili doliti.

Z vsemi temi pomisleki opravi Roomba Combo j9+. Sam robot predstavlja nadaljevanje razvoja inovativne zasnove s krpo na hrbtu, od koder jo, kadar je potrebno, pod zadek spustiti tanki, a nadvse robustni ročici. Tako ni nikakršne možnosti, da bi krpa na primer med sesanjem zmočila preproge in druge na tekočino občutljive talne obloge oziroma močila tla, ko robot polni baterije za naslednjo nalogo. Omenjeni model je obenem prvi iRobot s postajo, ki opravlja hkrati dve funkciji. Po ali med čiščenjem po potrebi izprazni košek za smeti in napolni robotovo posodo za vodo, pri čemer jo hrani v svoji veliki prostorni posodi. Polnilna postaja »Clean Base Auto-Fill« vam omogoči mirnejše življenje, saj vam do 30 dni ni treba skrbeti za vodo in do 60 dni za pobrane smeti.

Naj vas prostorna posoda za vodo ne skrbi. Nikjer ne »piše«, da jo morate vedno napolniti do roba. Sami najbolje veste, kako pogoste bo Roomba Combo j9+ pomival tla. Dovolj bo, da vanjo nalijete le toliko vode, kot mislite, da jo bo porabil v tednu ali dveh. Nobenega smisla ni, da je polna in potem funkcijo pomivanja uporabite enkrat ne teden ali celo redkeje. Če bi to storili, potem bi zaloga zadostovala za več mesecev in v tem času vam nihče ne more jamčiti, da se v njej ne bi začel nalagati vodni kamen, saj vemo, kako »trdo« vodo imamo pri nas. Drugače ne eno ne drugo ne predstavlja nobene težave. V kolikor se vam vseeno začne nabirati kamen, lahko uporabite sredstva za čiščenje, ki jih tako ali tako uporabljate že zdaj.

Skoraj bi pozabili na še eno značilnost tega robota, ki poleg tega, da omogoča optimalno delo, lastnika razbremeni stresa. Kolikokrat smo že slišali, da so se v krtače zataknili kabli ali je robot karkoli razmazal po tleh. V primeru kombiniranega sesalnika je prepoznavanje predmetov na tleh še toliko pomembnejše, saj poleg sesanja tla še pomiva, vemo pa, da so nekatere stvari zelo občutljive na vodo. Ker Roomba Combo j9+ s spredaj nameščeno kamero vidi in se zato učinkoviteje izogiba stvarem na tleh, so takšne in podobne skrbi odveč.

Marsikomu gre pošteno na živce, če pomočnik, od katerega pričakuje, da ga bo razbremenil neljubih opravil, zahteva preveč posegov, da delo sploh opravi. Če moramo robotski sesalnik po vsakem sesanju čistiti in skrbeti za napolnjenost posode za tekočine, je že skoraj vseeno, če vzamemo v roke sesalnik ali krpo in čistimo na roke. O tem se premalo pogovarjamo, posebej v primeru, ko od robota zahtevamo, da čisti čisto vsak dan. Težava torej obstaja in kot vedno je zanjo tudi rešitev. Če niste vedeli prej, veste zdaj, zakaj robotski sesalniki Roomba dobivajo vse bolj zmogljive polnilne postaje ter kdaj in za katero se je pametno odločiti!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več