Računalništvo, telefonija
Igre
23.03.2022 16:12

Deli z drugimi:

Share

T-2 z Diamant Esports vstopa v svet profesionalnega igričarstva

Družba T-2 se z ustanovitvijo Diamant Esports, prve profesionalne e-športne organizacije pri nas, z letošnjim letom aktivno vključuje v panogo igričarstva, ki je po ocenah ena najhitreje rastočih in izkazuje velik potencial tudi v Sloveniji. Z vstopom v svet profesionalnega igranja računalniških iger bo T-2 v prvi vrsti poskrbela, da se bodo talentirani in perspektivni tekmovalci lahko razvijali v profesionalnem okolju, ki jim bo zagotavljalo odlično izhodišče za doseganje kar najboljših rezultatov na mednarodnih tekmovanjih. Pri tem bo še posebej izpostavljala pomen odgovornega odnosa do e-športa, hkrati pa vsem ljubiteljem poleg vrhunske opreme zagotavljala tudi nemotene in varne internetne povezave, ki so za kakovost igranja video iger ključne.

Član poslovodstva T-2 Gregor Štampohar poudarja, da je razvoju panoge igričarstva v smeri profesionalizma treba več pozornosti posvetiti tudi pri nas, in dodaja: ”Ustanovitev Diamant Esports smo v T-2 podprli iz več razlogov: kot operater lahko z našimi kakovostnimi telekomunikacijskimi storitvami in bogato ponudbo vrhunske opreme v T-2 Klubu zadostimo specialnim potrebam številnih ljubiteljev računalniških iger, obenem pa odločno opozarjamo na nujnost organiziranega in odgovornega pristopa k e-športu, ki se odvija v digitalnem okolju. Skrb za razvoj profesionalnih igralcev, pridobivanje širokega spektra znanj in njihovo dobro telesno ter psihično pripravljenost smo zato zaupali izkušeni vodstveni ekipi Diamant Esports.

S tesnim sodelovanjem z E-športno zvezo Slovenije (EŠZS), ki vse napore usmerja v regulacijo e-športa in ozaveščanje javnosti o tem, kaj e-šport je, ter s svetovalci psihologi iz zavoda Nora (LOGOUT), ki oblikujejo programe za celostno obravnavo naših tekmovalcev, smo na pravi poti, da damo dober zgled mladim in jim tako pokažemo, kako organizirano in disciplinirano je treba vstopati v ta interaktiven, izjemno privlačen in vznemirljiv svet igričarstva.”

Diamant Esports bosta kot prvo profesionalno organizacijo pri nas zastopali dve profesionalni ekipi, League of Legends v balkanski EBL in Valorant East United na regionalnih turnirjih. Prvo priložnost bo slednja izkoristila že v letošnjem marcu.

Več podrobnejših informacij je na voljo na spletni strani Diamant Esports https://diamant.gg/, sledite jim pa lahko tudi na družbenih omrežjih Twitter, Facebook in Instagram.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre T-2 Video igre e-šport

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem T-2 d.o.o
Za več informacij so vam na voljo pri T-2 d.o.o
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem T-2 d.o.o? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več