Spletni brskalniki
19.09.2011 08:54

Deli z drugimi:

Share

Svetlobno hiter in nadvse varen Chrome 14

Google Chrome je hitrejši od svetlobe!
Google Chrome je hitrejši od svetlobe!

Programerji podjetja Google so pri pripravi spletnega brskalnika Chrome 14 znova prehiteli vso konkurenco in presegli sami sebe. Tu namreč gre za izredno hiter brskalnik, ki je povrh vsega še nadvse varen. Spletni brskalnik Chrome 14 je tako kot njegov predhodnik opremljen z napredno funkcionalnostjo Instant Pages. Ta poskrbi, da se najbolj priljubljene in iskane spletne strani na iskalniku Google samodejno prednaložijo in so spletnemu deskarju na voljo takoj (na primer CNN).

Googlovi programerji so veliko truda vložili v povečanje varnosti. Spletni brskalnik Google 14 je namreč opremljen s podporo za protokol DNSSEC. To preprečuje, da bi spletni kriminalci z lažnimi strežniki DNS na lokalnem omrežju pretentali spletnega deskarja in mu odtujili zaupne podatke. In to še ni vse. Če so na spletni strani z varno povezavo vsebovane javanske programske kode, ki izvirajo iz nezavarovanih domen, jih spletni brskalnik Google Chrome 14 brez »usmiljenja« blokira. Programerji so skupno odpravili kar 32 resnih varnostnih pomanjkljivosti in so poskrbeli še za dodatno zaščito pri nameščanju aplikacij s portala Chrome Web Store.

Spletnega brskalnika Google Chrome 14 bodo veseli celo uporabniki računalnikov Apple. Programerji računalniškega giganta so namreč izboljšali podporo za operacijski sistem MacOS X Lion. Tu je bila dodana še podpora za funkcionalnost Web Audio, ki podpora natančno sintezo, mešanje in seveda predvajanje zvoka. Z uporabo knjižic WebGL je mogoče pripraviti celo računalniške igre, ki imajo realističen zvok, večopravilno mešalno mizo ali predvajalnik glasbe, ki »teče« izključno v brskalniku. Prednosti spletnega brskalnika Google Chrome 14 lahko preizkusite sami, saj je že na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/mjf6F.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku