Računalništvo, telefonija
11.06.2003 18:25
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Svetleči Siemens SL55

Na slovenski trg je prišel najnovejši Siemensov mobilni telefon Siemens SL55, ki v svet mobilnikov prinaša drugačnost in inovativen dizajn. SL55 deluje v tripasovnem frekvenčnem območju, omogoča prostoročno telefoniranje, glasovno izbiranje, izmenjavo MMS sporočil ter polifonično zvonjenje.
Aparat uporabniku omogoča, da ima tipkovnico mobilnika, ko je ne rabi, varno spravljeno – le-ta je namreč del »drsnega« dela mobilnika, ki dejansko predstavlja integralni oziroma hrbtni del mobilnega telefona. Ko je mobilnik zaprt, so vidne zgolj tipke na sprednjem delu.
SL55 je zelo funkcionalen: omogoča prostoročno telefoniranje, glasovno izbiranje, polifonično zvonjenje, preprosto in hitro sinhronizacijo imenika ter koledarja z osebnim ali prenosnim računalnikom. Ima tudi 16-vrstični prikazovalnik ter barvni zaslon, ki omogoča prikaz 4.096 barv.
Mobilnik ima prostornino le 63cm3, tehta pa 79 gramov. Poleg tega ima prilagojeno obliko za boljšo slišnost, saj oblika in velikost zvočnika nimata le estetske funkcije, ampak v veliki meri vplivata tudi na kakovost glasu. Uporabnikom bo v veliko pomoč tudi osvetljena tipkovnica, ki omogoča izbiranje tipk in pregledno iskanje po meniju tako podnevi kot ponoči.
Siemensov mobilnik SL55 je slovenskim uporabnikom na voljo v rubin rdeči barvi, njegova cena pa znaša 134.900 SIT (cena brez fotografskega aparata ter RS232 kabla).


Prijavi napako v članku