Strojna oprema
25.08.2008 08:35
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Suunto najavil novo GPS zapestno uro

Trg GPS zapestnih ur bo bogatejši še za en izdelek. GPS Ura X10 proizvajalca Suunto je naslednica serije X9i in ponuja veliko izboljšav ter dodatnih funkcij, kot so višinomer, barometer, digitalni kompas in termometer.

GPS na uri je izboljšan, saj nudi boljše delovanje v slabših razmerah, ki jih ustvari gosto porasel teren. Spomin ure hrani vmesne točke poti in cel potek potovanja. Iz teh podatkov je nato možno sestaviti katalog, kjer lahko potovanje podrobneje preučimo in bolje načrtujemo nove podvige.

Uporabnik lahko vnese vnaprej pripravljeno pot, kateri ura sledi in napove približen čas prihoda na cilj. To velja tudi za prednastavljeno funkcijo “najdi domov” in za sledenje poti nazaj, ki uporabnika pripelje do krajev potovanja, ki smo jih že obiskali. Izboljšana je tudi baterija, ki v uri X10 drži tretjino dlje kot v predhodnici X9i. Polnjenje deluje preko USB vhoda, preko katerega se lahko tudi izmenjavajo informacije med uro in računalnikom.

Zapestna ura X10 z vgrajenim sistemom GPS je najbrž mišljena kot spremljevalka za tiste najbolj zahtevne iskalce avantur. GPS, pripet na zapestju, bo popotovalca na poti vsekakor manj oviral, kot pa naprava, ki jo moramo ves čas držati v rokah, vseeno pa bo krog interesentov za nakup takšne ure najbrž bolj ozek.


Prijavi napako v članku