Trdi diski
29.12.2014 07:42

Deli z drugimi:

Share

Superpoceni 8TB trdi disk Seagate še v varni izvedbi

Nova različica prostornega trdega diska Seagate bo opremljena z namenskim čipovjem za strojno šifriranje podatkov.
Nova različica prostornega trdega diska Seagate bo opremljena z namenskim čipovjem za strojno šifriranje podatkov.

Podjetje Seagate je onkraj luže pričelo s prodajo prvih primerkov 3,5-palčnih trdih diskov, na katere lahko shranimo kar osem terabajtov podatkov. Novost je v primerjavi s konkurenčnimi izdelki relativno poceni, saj so se ameriški trgovci od nje pripravljeni ločiti za preračunanih 210 evrov. Nadvse zanimivi trdi disk Seagate Archive HDD velikosti 3,5 palca s triletnim garancijskim rokom je namenjen tako strežniškim in oblačnim sistemom kot povsem običajnim uporabnikom, njegov osnovi namen pa je seveda dolgoročno shranjevanje in varnostno kopiranje podatkov.

Pri podjetju Seagate pa bodo kmalu prišli na račun tudi tisti, ki jim je pomembna tudi varnost shranjenih podatkov, saj bo to ponudilo v prodajo novo različico 8 TB trdega diska, ki bo opremljen z namenskim čipovjem za strojno šifriranje podatkov. Magnetne plošče varnega in prostornega trdega diska Seagate Archive HDD se bodo prav tako kot pri osnovi inaćici vrtele s hitrostjo 5.900 vrtljajev na minuto, povprečna hitrost zapisa in branja pa se giba okoli 150 megabajtov na sekundo. Podjetje Seagate bo novincu za nameček zagotavljal še do 800 tisoč ur delovanja brez napak.

Masovna prodaja tako običajnih kot varnih trdih diskov Seagate se bo onkraj luže pričela v prvi polovici januarja 201, v Evropi pa predvidoma še pred pričetkom pomladi. V evropskem prostoru naj bi bilo za 8 TB trdi disk potrebno odšteti okoli 250 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Seagate diski SSD diski zunanji trdi disk

Prijavi napako v članku